• Почетна
  • ВИДЕО
  • Чаушић и Митар као Мијат и Деки против Немаца ’98! (Видео)
Прочитај ми чланак

Чаушић и Митар као Мијат и Деки против Немаца ’98! (Видео)

0

mitar128

Победоносни гол наше младе репрезентације у дуелу са Италијом, у квалификацијама за Европско првенство, неодољиво подсећа на онај из 1998. године са Мондијала у Француској. Овог пута су у главним улогама били Горан Чаушић и Александар Митровић, а пре 15 година Предраг Мијатовић и Дејан Станковић…

После ремија са Белгијом, млада репрезентацоја Србије успела је да у Горњем Милановцу савлада другог ривала у борби за пласман на Европско првенство, селекцију Италије.

Минималан тријумф “Орлићима“ донео Чаушић средином другог полувремена. Лазар Марковић искључен у финишу меча.

“Орлићи“ преслишали Италију!

Млада репрезентација Србије остварила је и трећу победу у квалификационој Групи 9 за пласман на Европско првенство. Селекција Радована Ћурчића савладала је Италију са 1:0 и задржала шансе у борби за највиши пласман у овој групи.

Наша репрезентација имала је императив победе у овој утакмици, како би задржала реалне изгледе да се у трци за Белгијом и Италијом домогне пласмана на Европско првенство.

“Орлићи“ су од самог старта имали иницијативу, али она током првог полувремена није давала резултате. Чак су “Азурини“ у 20. минуту преко Роција имали сјајну прилику за вођство. Он је побегао нашој одбрани, голман Дмитровић је истрчао, али није успео да спречи његов ударац. Срећом, лопту је пред гол линијом стигао Спајић и отклонио опасност.

Сви остали значајнији детаљи током првог полувремена дешавали су се пред гиолом Италије. Покушавали су и Митровић и Брашанац, па Лазар Марковић, који је у 36. минуту погодио и стативу, али је мрежа голмана Бардија остала нетакнута.

FUDBAL:  SRBIJA - ITALIJA

Друго полувреме донело је још конкретнију игру нашег тима. После акције Марковића, Митровић је почетком другог дела шутирао искоса са леве стране, али је барди зауставио његов ударац.

Нешто касније, доста проблема одбрани Италије правио је и Милош Јојић, да би у 60. минуту иницијатива нашег тима коначно резултирала водећим голом.

Чаушић је са тридесетак метара, искоса са леве стране, послао лопту у казнени простор ка Митровићу, који јеможда само окрзнуо ту лопту која завршава у мрежи – 1:0! Гол је ипак приписан Чаушићу.

До краја, још пар покушаја Митровића, па шанса Ђуричића после одличне контре “Орлића“, а онда, у 87. минуту, и искључење Лазара Марковића због другог жутог картона.

Срећом, није се поновио сценарио из меча са Белгијом, када су наши у надокнади прокоцкали вођство. Овог пута, сачували су минималну предност и изборили победу, којом су доспели на друго место на табели квалификационој Групи 9.

Србија: Дмитровић, Петковић, Настасић, Спајић, Немања Петровић, Чаушић, Брашанац, Јојић (А. Живковић од 86.), Ђуричић (Стојковић од 90.), Л. Марковић, Митровић.

Италија: Барди, Запакоста, Бирађи, Бјанкети, Антеи, Басели, Молина (од 72. Петинари), Вивијани, Баточио (Федато од 84.), Белоти, Роци.

Табела квалификационе Групе 9:

tabela 4

 

(Спортске.нет, Фото: Бета)