Прочитај ми чланак

Брнабић за Ројтерс, минира Новака: Да појасни кад је добио резултат теста!

0

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да није ни оптимиста ни песимиста када је реч о томе хоће ли Новаку Ðоковићу бити дозвољено да игра.

Премијерка је у интервјуу за британску агенцију Ројтерс нагласила да се нада да ће коначна одлука ускоро бити донета.

„Надам се да ће коначна одлука ускоро бити објављена. Неизвесност није добра ни за једну заинтересовану страну, ни за Ðоковића ни за Аустралијан опен“, рекла је Брнабићева.

Брнабићева о референдуму: „Да ли желимо независно правосуђе и самостално тужилаштво?“ ФОТО
Она је нагласила да није ни оптимистична ни песимистична по питању тога хоће ли Ðоковићу бити допуштено да остане у Аустралији, где би требало да се такмичи за рекордну 21. гренд слем титулу.

На питање да ли је Ðоковић присуствовао догађају који је 17. децембра организаовао Тениски савез Београда, иако је дан раније, 16. децембра, био позитиван на коронавирус, Брнабићева је рекла да је Ðоковић „очигледно прекршио правила“ ако је знао резултат теста пре него што је отишао на тај догађај.

Она је, међутим, нагласила да је потребно додатно појашњење.

„Не знам када је добио резултат теста, када га је прочитао“, навела је Ана Брнабић.

Брнабићева, која је разговарала у понедељак увече са аустралијским премијером Скотом Морисоном, рекла је да је Влада Србије спремна да пружи гаранције да ће Ðоковић поштовати локалне прописе док је у Аустралији.