Прочитај ми чланак

БРАЗИЛЦИ И ШВАЈЦАРЦИ ХВАЛЕ ТИМ СРБИЈЕ: Митровић највећа претња

0

"Блик": Србија је Боливијцима изазвала вртоглавицу код четвртог гола. “Гол”: Митар је добро функционисао у тандему са Љајићем

МОРАЋЕМО добро да се причувамо Александра Митровића. То је једнодушна оцена бразилских и швајцарских медија, који су са пажњом испратили ефикасну партију српске репрезентације против Боливије (5:1), чему је највише допринео нападач Нјукасла на позајмици у Фуламу.

Фото: Ројтерс

– Митровић је био фантастичан. У систему 4-2-3-1 центарфор Србије се посебно истакао, и добро је функционисао у тандему са Адемом Лјајићем – написао је бразилски „Гол“ и поручио свом селектору – „Тите, погледај их“.

„Глобо“ није био импресиониран тријумфом „орлова“, јер у анализи наводи да је Боливија веома лоша екипа, и да је изабраницима Младена Крстајића било остављено несхватљиво много простора. Наводи се да је Србија опасна у скок игри после прекида, а поред Митровића похвале је добио и недавно смењени капитен Бранислав Ивановић, стрелац атрактивног поготка.

Бразилски ЕСПН је истакао да је српски национални тим лепо одиграо против Боливије, контролисао цео меч, али и да је играо јак пресинг на дефанзивце противника. У први план је од појединаца стављен Митровић, уз истицање да је Ивановић направио мало ремек-дело када је реч о четвртом голу.

Митровић је спаковао Боливији три комада, а квота да ће на СП бити најбољи стрелац Србије је 2,80. Погледајте све квоте кладионице МОЗЗАРТ за најбољег стрелца по репрезентацијама на СП

Швајцарски лист „Блик“ је такође позитивно оценио игру „орлова“, с тим што је издвојио акцију у финишу првог полувремена.

– Србија је Боливијцима изазвала вртоглавицу у 42. минуту, када је Ивановић завршио сјајну акцију – наводи лист.

Србија и Бразил ће се састати у трећем колу Групе Е на Светском првенству у Бразилу, 27. јуна у Москви, на стадиону „Лужњики“.