Прочитај ми чланак

БРАВО: Док је голман Звезде лежао, играч Партизана лопту послао у аут, а не у гол (Видео)

0

derbi-marko-platisa-psjpg
Сигуран сам да би успео да затресем мрежу али једноставно сам реаговао у духу фер-плеја и не кајем се, каже Марко Платиша.

Марко Платиша је протеклог викенда био спортских херој број 1 у земљи после исказаног фер плеја на омладинском вечитом дербију у фудбалу.

На утакмици омладинског вечитог дербија није било голова, али је фер плеј потез играча Партизана Марка Платише одушевио спортску јавност. Наиме, у завршници сусрета је дошло до дуела између Звездиног голмана и једног играча црно-белих, после кога је чувар мреже црвено-белих остао на земљи.

Судија није прекинуо сусрет, а лопта је дошла до Платише, који је имао прилику да је пошаље у небрањену мрежу. Ипак, он је у духу фер плеја избацио лопту ван терена како би се голману Звезде указала помоћ.

„Голман Црвене звезде остао је на земљи после дуела, а одбијена лопта стигла је до мене. Иако је гол био празан, ни тренутак се нисам двоумио и лопту сам избацио у аут. Сигуран сам да би успео да затресем мрежу али једноставно сам реаговао у духу фер-плеја и не кајем се“, изјавио је Партизанов омладинац после утакмице.

Потез о коме се диви Србија можете видети на снимку на 9:40.

(Курир)