Прочитај ми чланак

Браун: Желим српски пасош

0

Амерички кошаркаш Елтон Браун рекао је да би волео да остане у Црвеној звезди и Србији, али да треба прво сачекати и видети да ли ће клуб изборити Евролигу.

„Остао бих до 2015. Наравно, одлука о одласку је пословна. Причао сам са капитеном Игором Ракочевићем, ако би овај тим остао заједно наредних година и ако бисмо играли Евролигу следеће године вратили бисмо се. Али, треба се изборити за Евролигу, а када се то деси, онда ћемо видети“, рекао је Браун.

Браун је рекао да би волео да је држављанин Србије и да говори српски.

„Верујем да ћу остати у Звезди, волео бих да сам држављанин Србије, да причам језик. Покушавам да добијем пасош, играо бих чак и за репрезентацију. Као што сам рекао, срећан због свега, остаћу овде, не брините“, рекао је 29-годишњи Американац.

Почетком 2013. године очекује се да Црвену звезду појача француски центар Али Траоре, а Браун је рекао да не брине због његовог доласка и да би било бесмислено љутити се ако због конкуренције постане бољи кошаркаш.

„Не бринем због доласка Траореа, ни конкуренције. Играм у победничком тиму, побеђујем. Нисам себичан играч, ако конкуренција значи да ћу постати бољи, или ја њега направити бољим играчем, било би бесмислено љутити се. Чак су и Лејкерси пуни играча“, истакао је Браун.

Браун је рекао да је доказао да је добар играч и да је срећан због велике подршке, пре свега Звездиних навијача.

„Добар сам играч и доказао сам то, људи су видели. Имам подршку, нарочито од навијача. Када је Морис Алмонд одлазио и када сам се пробудио тај дан, имао сам око 500 порука на Твитеру, питали су људи, шта се дешава?, да ли идеш?. Када год се нешто лоше дешава, тако је. Сада се, међутим не дешава ништа лоше јер побеђујемо. Стварно је добра атмосфера и хоћемо да освојимо Јадранску лигу“, рекао је Браун.

 

(Бета)