Прочитај ми чланак

Браун поново у тиму Звезде

0

elton-braun

(Танјуг)

Амерички кошаркаш Елтон Браун враћен је данас у први тим Црвене звезде и поново ће конкурисати за место у екипи, саопштено је данас из клуба са Малог Калемегдана.

Браун је недавно стављен на трансфер листу, како је касније открио председник Небојша Човић због непослушности и некоректности када је у питању исплата новца, али је после консултација стручног штаба и најужег руководства донета одлука да се поново прикључи екипи.

„Пред нама је изузетно важан период, одлучујући за пласман Црвене звезде у Евролигу. То је наш главни циљ и томе смо све подредили. Како бисмо то остварили потребне су нам све расположиве снаге и то је била главна ствар којом смо се руководили када смо доносили одлуку о враћању Брауна у екипу“, изјавио је за клупски сајт спортски директор Давор Ристовић.

Американац је претходних дана изјављивао да му је жао због свега, да се каје и да би волео да добије другу шансу у црвено-белом дресу.

„Заиста мислим да се Браун искрено покајао. То смо могли да закључимо у његовим наступима у медијима, али и у директном контакту. Мислим да је после свега и њему јасно да у нашем систему нико не може да буде изнад Црвене звезде. Сигуран сам да је ту лекцију научио и да ће апсолутно бити у служби тима. Браун је враћен у тим, а за место међу 12 и минутажу на утакмицама мораће да се избори вредним радом и залагањем“, поручио је Ристовић.

Браун је ове сезоне одиграо 21 утакмицу у Јадранској лиги, просечно је проводио на терену 15,5 минута и бележио 8,7 поена и 4,2 скока.

У Еврокупу био је за нијансу бољи, на 10 утакмица просечно је проводио у игри 17,18 минута, уз 10,2 поена и 4,8 скокова.

На финалном турнира Купа Радивоја Кораћа није играо, пошто је био „прекобројан“ странац.