• Почетна
  • СПОРТ
  • Борусија Дортмунд и Олимпик Марсељ желе Марија Балотелија
Прочитај ми чланак

Борусија Дортмунд и Олимпик Марсељ желе Марија Балотелија

0

Италијански несташко одлази из француске Нице са којом је представљао велику претњу Монаку и ПСЖ-у у борби за титулу

ФОТО: Ројтерс

Марио Балотели је имао одличну сезону у дресу Нице, с којом је успео да овери пласман у квалификације за Лигу шампиона, а да ли ће остати у клубу и наредне сезоне је велико питање.

Према писању француских медија два клуба која су освојила Лигу шампиона имају жељу да доведу италијанског нападача у своје редове, а то су Марсељ и Дортмунд.

Екипа са Веледрома жели да направи што бољи тим за наредну сезону, јер има велике амбиције. Превасходни циљ ће бити да се освоји Лига шампиона, а други да се што даље стигне у Лиги Европе. Марсељ је спреман да плати Ливерпулу обештећење, пошто је италијански репрезентативац и даље под уговором са екипом са Енфилда.

После најављеног одласка Пјера Емерика Обамејанга, челници Дортмунда су кренули у потрагу за нападачем који ће моћи да надокнади губитан најбољег стрелца. Немачки медији тврде да би Балотели био одлична замена. А пошто Милионери имају одличну сарадњу са Ливерпулом верују да ће они имати предност у односу на остале екипе.

Балотели је ове сезоне у дресу Нице играо 23 утакмице и постигао 15 погодака и један је од најзаслужнијих за треће место које води у квалификације елитно друштво.