• Почетна
  • СПОРТ
  • Бледа Звезда пала на Карабурми, Партизан има шансу да побегне на “+8“ пред дерби!
Прочитај ми чланак

Бледа Звезда пала на Карабурми, Партизан има шансу да побегне на “+8“ пред дерби!

0

Фудбалери Црвене звезде поражени су на Карабурми од екипе ОФК Београда са 1:0 у 12. колу Јелен Суперлиге. Једини стрелац за романтичаре био је Петар Грбић у 59. минуту и тако омогућио Партизану да у случају победе над Радничким из Крагујевца побегне вечитом ривалу на осам бодова пред дерби.

Ако су црвено-бели за пораз од Јагодине у прошлом колу на Маракани као оправдање имали непостојећи пенал за победу гостију, сада замерке могу да упуте само на свој рачун.

Безидејна, неповезана игра чете Александра Јанковића током свих 90 минута на Карабурми није могла ништа добро да донесе, а пораз је могао да буде и убедљивији. Тренер Звезде је од почетка дао шансу опорављеном Дарку Лазовићу, али он ништа није приказао, па је замењен и на клупу испраћен звиждуцима.

Ни промене које је Јанковић правио нису уродиле плодом, нису размрдале индиспонираног српског вицепрвака, чијој су одбрани много проблема правили искусни Драган Богавац и Весељко Тривуновић, као и брзоноги Грбић, момак који за ОФК игра на позајмици из Олимпијакоса.

„Романтичари“ су били опаснији од старта и запретили у 18. минуту када је Грбић проиграо Тривуновића који је вратио лопту до Павловића, а он петљао у казненом простору где је и Милијаш чини се зауставио лопту руком док је био на земљи, па је домаћин можда оштећен за пенал у том тренутку.

Одличан шут упутио је Тривуновић нешто касније који је сам себи подиграо лопту и послао параболу са 25 метара у горњи десни угао, али се Бајковић извио и избацио лопту у корнер.

Једини покушај гости су имали у 30. минуту када је Милијаш после соло акције циљао доњи десни угао, али је лопта отишла тик поред стативе.

Могли су „романтичари“ до вођства у 41. минуту пошто је брзоноги Грбић по ко зна који пут претрчао Микића, потом надмудрио и Максимовића али када се нашао очи у очи са Бајковићем искоса са леве стране, шутирао је поред гола.

Црвено-бели у првом полувремену нису упутили шут у оквир гола ривала, а ништа бољи нису били ни у наставку. Гол им је висио у ваздуху, ОФК је диктирао ритам и заслужено повео у 59. минуту.

Резервиста Батиоха је некако ишчачкао лопту која је дошла до Грбића, он је лако предриблао Микића и искоса са леве стране матирао Бајковића за 1:0 и велику радост на Карабурми.

Кренули су гости потом у офанзиву, увео је Јанковић и Бабаља уместо Максимовића, али Звезди ништа није могло да помогне. ОФК је имао идеалну шансу четири минута пре краја да реши све дилеме, али је Николић био себичан и уместо да проигра усамљеног Богавца, желео све сам да заврши и шутирао поред гола.

Овим поразом Звезда је омогућила Партизану да побегне на „+8“ пред вечити дерби наредне недеље, ако црно-бели у Хумској савладају Раднички из Крагујевца.

 

Јанковић: Играчи нису у бојкоту, ништа друго осим пораза нисмо заслужили

Тренер Црвене звезде Александар Јанковић рекао је да су његови фудбалери заслужено поражени на Карабурми од ОФК Београда са 1:0.

„Нисмо личили на тим и зато нисмо заслужили ништа друго осим пораза. Ово је јако лоша увертира пред дерби и сада је на нама да учинимо да опоравимо играче за Партизан“, рекао је Јанковић и објаснио да нема ни говора о евентуалном бојкоту.

„Није у питању никакав бојкот, њима се приписују неке ствари које немаје везе, то су све поштени момци“, истакао је Јанковић.

Звезда је одиграла јако лоше на Карабурми па Партизан има прилику да јој побегне на осам бодова разлике пред вечити дерби који је наредног викенда.

 

(Блиц)