Прочитај ми чланак

Блажич: Знао сам да Ракочевић одлази

0

Jaka Blazic8687(Вечерње новости)

Повређен, није повређен, по онда поново изван тренажног процеса. Бек репрезентације Словеније, и прво појачање Црвене звезде Телеком за следећу сезону открио је словеначким медијима у каквом је здравственом стању, као и разлоге због чега се одлучио на селидбу у Београд.

– Моја повреда колена није страшна. Требало би ускоро да почнем са тренинзима. Дошло је до мале повреде костију у колену, али осим што је помало болно, није велики проблем – преносе словеначки медији причу Јаке Блажича са припрема репрезентације.

Говорећи о томе како се одлучио за долазак у Црвену звезду Блажич је открио неке мање познате детаље.

– Када сам потписао угоговор отишао сам на вечеру са људима из клуба. Колико ме је само људи поздрављало по граду и честитало ми што сам дошао у Звезду. Знам и да има много „делија“ у Словенији, али оваква подршка је нешто за мене потпуно ново. Надам се да ћу оправдати поверење.

 

Једва чекам дерби

– То је нешто посебно. Нормално, прва ствар која ми је пала на памет када сам договрио сарадњу са Звездеом је било учешће у дербију. Не могу да сачекам да заиграм на таквом мечу – не крије одушевљење Блажич

 

Из клуба је отишао Игор Ракочевић?

– И пре него што сам потписао уговор знао сам да ће вероватно да заврши каријеру или да ће одиграти негде још једну сезону. То је био и један од разлога што сам се тако брзо одлучио за Звезду, јер ме је тренер уверио да ћу имати минутажу.

Када сте први пут сазнали за заинтересованост Звезде?

– Недељу дана пошто се завршило првенство Словеније, мој агент ме је информисао да ме Звезде жели. Одмах смо се договорили да почнемо преговре. Било је време да одем из Олимпије у неки други клуб – објаснио је Блажич.