• Почетна
  • СПОРТ
  • Блатер дозволио Шиптарима да играју, сад тражи још оштрију казну за Србију
Прочитај ми чланак

Блатер дозволио Шиптарима да играју, сад тражи још оштрију казну за Србију

0

Први човек ФИФА Сеп Блатер изјавио је да планира да разговара са председником УЕФА Мишелом Платинијем о оштријим казнама за Србију због инцидената у Крушевцу.

УЕФА је у четвртак казнила младу селекцију Србије играњем једне квалификационе утакмице на домаћем терену пред празним трибинама, а Фудбалски савез Србије са 80.000 евра због инцидената на мечу са Енглеском у Крушевцу.

У петак се појавила информација да ће се УЕФА жалити на одлуку сопствене Дисциплинске комисије, а Блатер је дан касније исказао забринутост око тога каква је порука послата тако благим казнама.

„Не само расизму, већ и дискриминацији није место у фудбалу, и постоји нулта толеранција према томе. Тек сам у петак сазнао одлуку у казнама за Србију и сигуран сам да ћемо се обратити УЕФА, пошто за расизам и дискриминацију треба да уследе оштре казне. Разговараћу са Платинијем, али не знам да ли он има икакав утицај на Дисциплинску комисију“, казао је Блатер.

Поједини медији су после објављивања казне истицали да је ФСС кажњен мање него Никлас Бентнер због тога што је носио лого спонзора на Европском првенству у Пољској и Украјини, што је забрањено.

„Не могу да интервенишем пред Дисциплинском комисијом УЕФА. Читајте између редова и ту вам је одговор“, рекао је Блатер упитан шта мисли о томе.

Швајцарац је, ипак, поновио да би желео да види много оштрије казне.

„Не знам детаље случаја којим се бавила Дисциплинска комисија УЕФА, али је став ФИФА према расизму и дискриминацији нулта толеранција. Затражићемо детаље, али понављам да у нашој организацији за такве ствари тражимо веома веома оштре казне. Али, опет, расизам и дискриминација су негде у фудбалу, али не долазе из њега, већ из друштва“, нагласио је Блатер, који је највише „кумовао“ синоћној одлуци светске куће фудбала да се Косову одобри да може да игра пријатељске мечеве под окриљем те организације.

 

(Вести онлајн, Б92)