Прочитај ми чланак

Бивши фудбалер Партизана „заробљен“ у Ирану!

0

Goran Lovre

Српски фудбалски интернационалац Горан Ловре, који наступа за ирански Естегал, изјавио је ФоНету да не може да напусти ту земљу, јер му клуб не да пасош, уколико не потпише раскид уговора.

Ловре објашњава да му је, у разговору са председником Естегала, којем је присуствовао и његов менаџер, речено да ће му пасош бити враћен ако потпише раскид уговора, док ће новац који му клуб дугује добити за десетак дана.

Ловре је, међутим, то одбио, јер му нико не гарантује да ће му новац бити исплаћен и најавио да ће се обратити Светској фудбалској федерацији (ФИФА).

Као држављанин Србије, Ловре се обратио амбасади Србије у Техерану, како би му издали привремени пасош који се користи у случајевима када је пасош украден или изгубљен.

У амбасади су му, према његовим речима, рекли да не могу да му издају привремену дозволу за излазак из земље због недостака опреме за биометријска документа, као и да ће им требати око месец дана да реше тај проблем.

Још као играч Андерлехта, Ловре је добио и држављанство Белгије, па се обратио и њиховој амбасади у којој му је одговорено да би привремени пасош добио истог дана да је ушао у Иран са белгијским пасошем, а не као држављанин Србије.

(Новости)