Прочитај ми чланак

БЕС У ПРИШТИНИ због одлуке Срба: Наши нису изашли на меч са лажном државом…

0

Из албанског угла "десио се скандал", из српског - потпуно нормална одлука. А она је довела и до реакција.

Подсетимо, јуниорска одбојкашка репрезентација Србије одбила је да игра против такозваног „Косова“ у квалификацијаа за У18 првенству Европе.

Због тога, изгубила је службеним резултатом (3:0) али се на томе није завршило.

Албанска страна сад захтева да се Србија казни, али… и сама признаје да ће до тога тешко доћи.

Приштински лист „Коха диторе“ овако о томе пише:

„Још једном су одбојкаши из Србије одбили да играју против одбојкаша из (тзв.) ‘Косова’. Ово се десило у недељу у Струмици, у Северној Македонији, где су се за балканско подручје одржавале квалификације за јуниорско првенство Европе.

Требало је да играју наше две репрезентације, али, очекивано, Срби се нису појавили у хали. Европска кућа одбојке (ЦЕВ) је одмах регистровала утакмицу службеним резултатом, па је ‘косовска’ екипа победила са 3:0″, пише поменути дневник, па после подсећања на остале резултате додаје:

„У суботу су Срби играли против Турака, али за недељни меч са нама нашли су оправдање: према (тзв) ‘Одбојкашком савезу Косова’, званичан разлог који је српска кућа одбојке дала (за недолазак њене екипе) је грозница, која је спречила играче да изађу на терен. Тачније, девет играча је било болесно. Наш Савез сумња да је ова српска тврдња тачна“.

Коха диторе потом цитира саопштење тамошње куће одбојке да је „судећи по томе што Србија не признаје косовско држављанство, Одбојкашки савез Србије прибегао недопустивим мерама и затражиће од ЦЕВ-а да Србе казни овим поводом“.

Међутим, исти лист закључује:

„По свој прилици, српско одбијање да се изађе на терен у недељу – проћи ће без последица. Наиме, утицај Срба на европску одбојкашку федерацију је прилично велики. Уосталом, председник ЦЕВ-а је Србин, Александар Боричић“, закључује се у поменутом тексту у коме се, ето, жали што неко не пристаје да шаље репрезентацију игра против сопствене јужне покрајине.