Прочитај ми чланак

АМЕРИКАНЦИ ОТКРИВАЈУ: Теодосић жели у овај клуб!

0

Већ дуго траје сага о будућем клубу Милоша Теодосића. Многи тимови су спомињани као опције, али су Американци, тачније новинари са портала „КСЛ“, који се налази у Јути и логично, бави кошаркашима „џезера“, сигурни да ће Тео завршити у њиховом тиму.

Теодосић је у тексту под називом „Интернационална звезда плејмејкер жели да игра за Јуту“ представљен као један од играча које би требало очекивати у екипи Џеза наредне сезоне.

На самом почетку налази се цитат текста Дејвида Пика, који је открио да су за Теа заинтересовани Бруклин, Сан Антонио и Јута, док не би требало искључини ни Денвер. Ипак, предност има управо Јута, због Квина Снајдера, бившег асистента у ЦСКА, који је тренутно шеф стручног штаба Јуте. Такође, Пик спомиње и плату за коју би Теодосић играо, а сума се креће од 25-30 милиона долара за трогодишњи уговор.

Но, за љубитеље кошарке у Србији свакако је наинтересантнији цитат тренера Снајдера, који је Теодосића описао као „можда и најбољег асистента на свету„, уз снимак једне од Теових сјајних асистенција и опис – „ово је можда најбоља аситенција коју сам у животу видео“:

Такође, новинари овог портала се позивају и на жељу самог Теодосића:

– Спарси играју таковзани „европски стил“ кошарке, на „пас више“, и тако даље. Али, посебно бих волео да одем у Јуту, њихов тренер Квин Снајдер је бивши помоћник Етореа Месине, и имам сјајан однос са њим. Добар је момак, и један од најперспективнијих тренера у САД. Зна ме добро, па сам сигуран да бих био одличан додатак тиму. Поред тога, Јута је скуп младих и талентованих кошаркаша, рекао је Тео прошле године, и тако дао разлог навијачима „Џезера“ да верују да ће наредне године у свом тиму гледати једног од најбољих плејмејкера у историји европске кошарке.