Прочитај ми чланак

Албанска политичарка срамно напала Ђоковића, његове речи повезала са Хитлером

0

Дочекала прилику.

Новак Ђоковић је овог понедељка исписао нове странцие тениске историје. Српски ас је започео 378. недељу тениске владавине и тако надмашио и легендарну Штефи Граф по броју недеља проведених на првом месту АТП листе.

То је био повод за бројне честитке на друштвеним мрежама и подсећање на бројне тренутке и Новакове интервјуе, а један је изазвао велику пажњу.

Новак Ђоковић је пре више од две године у интервјуу Грејему Бесинџеру причао о бомбардовању Србије.

„Не постоји оправдање за бомбардовање, убијање и отимање домова. То је чин крајње окрутности. И то је разљутило мене, као и све остале у Србији. Ожиљци тога што се десило, емоције, љутња, и дан-данас су присутни код свих. Али, ја сам радио на себи, на томе да опростим. Јер, морате да праштате. Љубав је опроштај, а ништа не покреће човека јаче од љубави“.

Тај део је поново кренуо да кружи на Твитеру што је искористила албанска политичарка са Косова Вљора Читаку која је срамно напала Ђоковића због тих речи.

„Шта ти тачно опрашташ? Хуманитарну интервенцију НАТО која је окончала геноцидне ратове Србије? Замисли да немачки спортиста 70-их каже да опрашта Америци и савезницима што су зауставили Хитлера“, написала је Читаку на Твитеру и срамотно упоредила Србију са нацистичком Немачком, да не причамо о игнорантском моменту релативизације холокауста, чиме је увредила милионске жртве нацистичког режима.