Прочитај ми чланак

(ФОТО) СКАНДАЛОЗНИ НАВИЈАЧКИ КАЛЕНДАР: Албанци хоће крв Срба, а УЕФА ћути!

0

navijacki-kalendar-uck-foto-kurir-1444555528-759599

У мору минуса који последњих година иду на адресу УЕФА, у Елбасану су добили још један! Невероватно, али истинито – на такмичарској утакмици под окриљем и будним оком челника европске куће фудбала из Ниона, домаћини Албанци су дељењем званичног календара за 2015. годину промовисали насиље!

И ником ништа јер фотографија са београдског меча, где у крупном плану Таулант Џака са искеженим зубима и подигнутом песницом ка Лазару Марковићу, није за УЕФА довољно добар разлог да Албанци макар буду опоменути за то штампање и спречени у диструбуцији пропаганде неспортског понашања. Календар има карактер званичног, будући да иза њега заједнички стоји национални тим Албаније, односно ФС Албаније и навијачка група „Кућ е зи“ (црвено-црни – прим. а.), а спорна слика доминира на његовој октобарској страници.

Изнад ње се налази застава „велике Албаније“, што је, такође, према свим критеријумима УЕФА, симбол нетолеранције, мржње и рата, док се на црно-белој фотки у дну стране сместила фото-монтажа загрљених играча Албаније, изнад чијих глава лебди дрон са заставом.

navijacki-kalendar-uck-foto-kurir-1444554699-759583

Прелиставањем осталих страница календара доћи ће се до закључка да је највећи успех албанског репрезентативног фудбала њихова провокација из Хумске са дроном.

ЏАКА: СРБИ СУ ШКИЈЕ

Након прекинуте утакмице у Београду ратоборни Џака је дао изјаву у којој је Србе назвао погрдним именом. Због тога је морао да одговара пред УЕФА, али у Ниону су увек имали двоструке аршине.
– Црно и црвена застава је била на земљи, ја сам притрчао и нисам дао Шкијама да је дирају. Националну заставу треба прво бранити. Борићемо се против Србије и учинићемо Албанију и Косово поносним – написао је Џака на Твитеру.

Извор: Курир