Прочитај ми чланак

А НА КОГА ЋЕ НАША РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА: Сад је стварно готово, Србија је у полуфиналу!

0

Могли смо то претпоставити и након јучерашње победе против Италије од 3:0, али да би и математички обезбедили пласман било је потребно да освојимо још један сет, или да имамо позитивну поен разлику.

Први сет смо изгубили са 28:26, други истим резултатом, па нам је у трећем било потребно да освојимо седам поена. То смо без проблема и учинили, па смо у полуфиналу Светског првенства.

На крају, пораз наше репрезентације од 3:0 (28:26, 28:26 и 25:22).

Добро су кренули наши репрезентативци у првом сету, стекли смо два поена предности када је Марко Ивовић дошао на сервис линију, чували смо та два поена као очи у глави, али смо имали проблема са сервисом, до средине првог сета имали смо четири сервис грешке.

Нервоза је била присутна и код Пољака, а када је Марко Ивовић поново дошао на сервис, пријем наших противника је попустио па смо повели са 16:13.

Ивовић је поново одсервирао ас, били смо предалеко у тим тренуцима од екипе у црвеним дресовима.

Видело се већ тада да смо другачија екипа од оне која је изгубила од Пољске у Варни када смо већ обезбедили пласман на завршницу, изабраници Николе Грбића су били бољи ривал и требало је само да приведу сет крају како би се пласирали у полуфинале. Ипак, нису то урадили у првом сету.

Смањили су Пољаци на 17:19 након веома дугог поена, Грбић је затражио тајм-аут јер ништа није желео да препусти случају.

Фантастична акција и поен Атанасијевића одмах након тајм-аута су довели Србији три поена предности, Јововић је у блоку одбранио контру Пољака да одбрани ту разлику, али су Пољаци везали чак три поена и изједначили на 21:21 након чега је Никола Грбић поново морао да тражи тајм-аут.

Два узастопна поена Србије, Мајсторовић се одлично одбранио, Ивовић је завршио акцију за 23:21, Србија је била на два поена до полуфинала, али су Пољаци новим блоком изједначили. До прве сет лопте се дошло након поена Атанасијевића, али су и Пољаци имали сет лопту. Искористили су трећу, након што су имали среће након сервиса, па смо изгубили са 28:26.

Урош Ковачевић је добро сервисао на старту другог сета, повели смо са 4:2, потом и са 6:3 након новог поена Атанасијевића коме се баш играло данас.

Курек је био тај који је колико-толико држао Пољску у другом сету, а на другој страни Атанасијевић је одсервирао ас, али смо након лошијих пријема дозволили противнику да стигне до 13:13. Пољаци су отишли на други технички тајм-аут са два поена предности, Грбић је реаговао увођењем Дражена Лубурића.

Урош Ковачевић је постао наш главни играч у нападу, изједначили смо на 17:17, играло се након тога поен за поен, видели смо и пар сервис грешака на обе стране. Покушао је Грбић са Околићем на сервису, али је уследила нова сервис грешка, гледали смо рат нерава. Након одличног сервиса Петрића Србија је повела после дужег времена, и то 23:22.

Урош Ковачевић је играо као у трансу, након његовог 12. поена стигли смо до сет лопте, а просто је невероватно како су се Пољаци извукли након невероватног сервиса Срећка Лисинца. Наши противници су се бунили на сваку ситницу, често смо гледали челенџ.

Курек је играо одлично, одсервирао је ас за сет лопту Пољака, али је одмах уследила сервис грешка. Другу сет лопту су, ипак, искористили. Нашем тиму је било потребно да освоји седам поена у трећем сету да би се пласирао у полуфинале.

Увео је Грбић Петра Крсмановића, управно смо његовим поеном повели са 3:2, али су наши противници повели са 5:4. Нисмо имали толико енергије, блок је баш фалио, селектор је покушавао изменама како би освојили макар један сет.

До седмог поена смо стигли после техничког тајм-аута, тада смо се већ пласирали у полуфинале, али нико у тим тренуцима није размишљао о томе. Повели су Пољаци са 10:7, али је наш блок прорадио, као и инат, убрзо је било 10:10.

Пољаци су поново створили предност од два поена, после техничког тајм-аута и до три, наша репрезентација као да није имала стрпљења. Ипак, Урош Ковачевић је сервирао сјајно, врло брзо је било 17:17.

Вратио се и Александар Атанасијевић на терен, али није вредело, Курек је након сервиса и велике среће донео Пољацима 22:20 што је било кључно у самој завршници, Пољска је на крају задржала ту предност.

Са ког места ће наш тим у полуфинале зависиће од сутрашње утакмице Пољака и Италијана.

На кога ће наша репрезентација у полуфиналу?

Репрезентација Србије је у полуфиналу и то највероватније са друге позиције.

Немогућа мисија је пред Италијанима у последњем мечу групе Ј.

Они би морали да направе чудо како би се пласирали у полуфинале, није потребно само да победе са 3:0, већ ће морати и да победе са веома убедљивих 3:0.

Дакле, укупна разлика би морала да буде 15!

Уколико Пољаци освоје само један сет, пласираће се у полуфинале и то као првопласирана селекција из наше групе. У том случају наша репрезентација је друга и играће против победника дуела САД-Бразил.

Како можемо до првог места?

Италијани морају победити са 3:0, а да укупна разлика буде између 7 и 37 поена. У том случају идемо на пораженог из дуела САД-Бразил.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!