Прочитај ми чланак

Ђоковић: Чувам енергију

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је доста порадио на својој игри после још једног убедљивог тријумфа на US Опену.
Ђоковић је до пласмана у осмину финала дошао тријумфом над Французем Жилијеном Бенетоом са 6:3, 6:2, 6:2, и сада га очекује дуел са Станисласом Вавринком из Швајцарске.

Имао сам недељу дана да порадим на разним елементима игре пре овог турнира. На сервис сам посебно обратио пажњу у последње две године јер сам имао мало потешкоћа и један период када сам несвесно променио технику. Трудим се да радим на томе јер може да послужи у данашњем тенису када добијете доста лаких поена на јак сервис“, рекао је Ђоковић.

Наредни Ђоковићев противник је Вавринка, а други рекет света је свестан да га од осмине финала чека далеко тежи посао него што је случај био у прва три кола.

Вавринка је један играча који држи висок ниво игре током целе године и показује то резултатима на свим подлогама. Има јако снажан сервис. Сада противници постају тежи и боље рангирани, па ја морам да будем максимално концентрисан у току меча“, нагласио је Ђоковић.

Током трајања последњег Грен слема сезоне, Ђоковић је смештен у Њу Џерсију и само када игра долази у Њујорк.

Готово сваки дан када не играм, остајем тамо. Немам потребу да долазим овде, имам доста искуства са том атмосфером која влада у току Грен слем турнира, немам потребу да дођем овде и упијем је. Покушавам да што више енергије сачувам за наредне изазове“, истакао је српски тенисер.

 

(Б92)