Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Цигански кошаркашки кутак 09.08.2012.

0

Ракочевић потписао за Звезду!
Дуго најављивано појачање Црвене звезде Београд , Игор Ракочевић потписао је двогодишњи уговор са црвено–белима.

Овај 34–годишњи кошаркаш је каријеру почео у Звезди, за коју је наступао од 1995. до 2000. године, а потом и у сезони 2003/2004.

Након тога играо је за Будућност, Минесоту, Таукерамику, Памесу, Реал Мадрид, Ефес и Сијену.

Ракочевић је освојио националне шампионате у свим земљама у којима је играо. Био је два пута најбољи стрелац Евролиге, као и МВП најквалитететнијег европског клупског такмичења.

Са репрезентацијом Југославије био је првак Европе 2001. и шампион света годину дана касније у Индијанополису.

Пре Ракочевића, црвено–бели су у овом прелазном року довели Марка Симоновића, Бориса Савовића, Луку Митровића и Елтона Брауна.

 

 

РАКОЧЕВИЋ: ИСТИНА ЈЕ
Повратник у црвено-бели табор огласио се преко друштвене мреже Твитер, где је написао “Истина је. Хвала свима на честиткама и жељама”!

 

 

Николић продужио сарадњу са црвено-белима
Центар Урош Николић потписао је са Црвеном Звездом Београд нови, двогодишњи уговор.

– Веома сам срећан што остајем, јер је Црвена звезда моја велика љубав. Учинићу све да се вредним радом наметнем тренеру Лазићу и надам се да ћу пружати много боље партије него прошле сезоне – рекао је Николић за сајт клуба.

Он је међу црвено–беле стигао 2010. године, а пре тога је бранио боје словеначке Крке, са којом је освојио титулу шампиона Словеније.

Био је и члан младе репрезентације Србије која је 2007. године у Горици освојила златну медаљу на Европском првенству за играче до 20 година.

 

 

 

Лазић: Презадовољан сам саставом тима
Тренер Црвене звезде Миливоје Лазић рекао је да је презадовољан радом његових кошаркаша на почетку припрема за предстојећу сезону.

– Презадовољан сам радом и саставом тима. Трудимо се да на најбржи могући начин доведемо још нека појачања, али не могу ништа конкретно да кажем. Покушаћемо да доведемо што боље кошаркаше. Играчи су дошли одлично припремљени, озбиљно су тренирали – рекао је Лазић на отвореном тренингу.

Тренер црвено-белих је истакао да ће његова екипа припремне утакмице играти против тимова евролигашког калибра.

– Планирамо да одиграмо између девет и 11 припремних утакмица. Озбиљне екипе су заинтересоване да са нама играју контролне мечеве. Већ сада могу да кажем да ћемо сигурно пет или шест утакмица са екипама које су евролигашког калибра – истакао је Лазић.

 

Најмлађи кошаркаш Звезде Лука Митровић казао је да је почетни део припрема најважнији за његову екипу.
– Ради се доста на снази, као и на сваком почетку припрема. Сви знају колико је битан овај део да се што боље спремимо како бисмо физички спремни ушли у сезону где су Звездине амбиције највише. Јако се тренира, задовољни смо и ми и стручни штаб, али смо тек на почетку – казао је Митровић.

Он је рекао да је прелазак у Звезду овог лета остварење сна.

– Ово је остварење мог сна. Као мали сам пратио скоро све утакмице и био сам велики навијач Звезде. Сада сам овде најмлађи и на мени је да се што бољим радом докажем и изборим за што бољи статус – рекао је Митровић.

 

(Спортски журнал)