Прочитај ми чланак

Партизан и Звезда почињу двобој за титулу

0

zvezda_partizan_odbojka.gif(Политика.рс)

Прва утакмица финала првенства државе за одбојкаше вечерас у „Шумицама” (20,30 ч). – Игра се на три победе.

Сад победа има већу цену: детаљ из лигашког дуела Партизана и Црвене звезде

Вечерас (20,30 ч, РТС2, улазница 200 динара) почиње финале доигравања за првака државе у одбојци. После 23 године о шампиону ће одлучивати двобој Црвене звезде и Партизана.

За тријумф су неопходне три победе. Све утакмице играће се у  „Шумицама”, а „црвено-бели” биће домаћини у прве два меча (други је прекосутра).

Звезда, која је лигашки део завршила на челу табеле, брани шампионску титулу. Партизан је био шампион пре две године, а у доигравање за првака је ушао као седми у лиги.

– Ми смо „украли” идеју Звездиног фудбалског тренера из Португалије и забранили смо да говоримо и размишљамо о титулу. Више нам се свиђа – бараж за Лигу шампиона, – мало у шали, а више у збиљи је изнео како Партизанови одбојкаши улазе у финале њихов капитен Иван Стељић.

– Многи квази стручњаци и тренери су нас ставили на ниске гране, а ми смо то на најбољи начин демантовали. Ипак, не слажем се да смо направили чудо тиме што смо ушли у финале. Право чудо биће да изненадимо Црвену звезду, коју смо прошле године, у полуфиналу, „разиграли”. Не плашимо се окршаја са њом. Што финална серија буде дуже трајала шансе Партизана биће веће.

Спортски директор „црно-белих” Предраг Голијанин је оправдао изостанак тренера Ђуричића, јер је заузет у раду с кадетском репрезентацијом, којој сутра у Београду почиње Европско првенство:

– Наш клуб сматра да ће финална серија да буде одбојкашки спектакл и зато очекује велики број навијача оба клуба и љубитеља одбојке на трибинама. Имамо велике проблеме да тренирамо и да се припремимо за ову утакмицу, па смо због тога захвални Одбојкашком клубу Визура што нам је изашао у сусрет и омогућио нам да тренирамо.

Звездин капитен Михајло Митић се не заварава оним што је било у лиги:

– Оно што смо до сада одиграли пада у воду, ако у финалу не будемо добри. Треба да заборавимо и прво место у лиги, јер је ово нешто сасвим ново. Пошто се игра на три добијене утакмице победиће екипа која буде имала више стрпљења и „бољу главу”. У „плеј-офу” не треба срљати. Титулу нам нико неће дати, него морамо да је заслужимо.

Тренер „црвено-белих” Душко Николић је подсетио да је његов тим у ову сезону ушао као фаворит и ниједног тренутка није бежао од тога:

– Ту улогу смо оправдали у лиги, оправдали у Купу, а сада имамо добру позицију да титулу и одбранимо. „Плеј-оф” је почео пре месец дана и није лако да се све то време држи врхунска форма. Јесте Европско кадетско првенство отежавајућа околност, јер је сала заузета, али је за нашу одбојку добро да смо домаћини тог такмичења. Мислим да то неће битно да утиче на исход, јер како Партизану, тако и Црвеној звезди.

Трећа утакмица, у којој је домаћин Партизан, заказана је за 23. април. Четврта је предвиђена за 25. април, а последња, пета, за 27. април.

„Црвено-беле” у Ужицу

Доигравање за првака државе за одбојкашице (треће утакмице полуфинала):

Визура – Спартак    18 ч („Визура“)
(резултат у победама 1:1)

Јединство (У) – Ц. звезда    19,30 ч
(резултат у победама 0:2)

Игра се на три победе.

И. Ц.