• Почетна
  • СПОРТ
  • На црно продаване карте за Олимпијаду, прозвана и Србија
Прочитај ми чланак

На црно продаване карте за Олимпијаду, прозвана и Србија

0

 

 

Међународни олимпијски комитет одржао је хитну седницу због оптужби новинара британских медија да су званичници 50 националних олимпијских комитета, међу којима и Србије, продавали улазнице за Олимпијске игре у Лондону на црном тржишту.

 

„МОК веома озбиљно схвата оптужбе и покренуће истрагу, а у случају да се докаже кривица казне ће бити ригорозне”, наводи се у саопштењу које је МОК објавио на свом вебсајту.

 

Медији тврде да су улазнице продаване ван територије земље којој су додељене, по „надуваним” ценама и код неовлашћених продаваца.

 

Новинари „Сандеј тамса” тврде да имају доказе против 27 функционера који распоређују улазнице из 54 земље, међу којима су – како наводе – и „агенти из Кине, Србије и Литваније” који су „нудили улазнице по цени од 6.000 фунти” (око 9.500 долара).

 

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац тренутно је у Сједињеним Државама и није доступан за коментар, а очекује се саопштење ОКС, речено је Танјугу у националном комитету.

 

Међу улазницама су и оне за најатрактивније догађаје, као што је атлетска трка на 100 метара.

 

Најозбиљније оптужбе усмерене су против председника Олимпијског комитета Грчке Спироса Капралоса, који је наводно под изговором да је потражња у његовој земљи велика, преко председника Организационог одбора Игара Себастијана Која набавио најбоље улазнице, а затим их продао ван земље.

 

Сви ови наводи су демантовани како из Лондона, тако и из Атине.

 

И раније су се појављивале сличне оптужбе, па је тако у мају генерални секретар Олимпијског комитета Украјине Владимир Герашенко поднео оставку због оптужби да је нудио у продају 100 улазница.

 

Организатори у Лондону имају пуно проблема са фрустрираним Британцима који су незадовољни што немају улазнице за Игре, у које је држава уложила близу 10 милијарди фунти.

 

(Танјуг)