Прочитај ми чланак

Меси: кад сам био мали мислили су да сам глуп

0

Фабрегас ми је то потврдио. Кад смо били у клупској школи Ла Масији одмах после тренинга ја сам се ћутке облачио и одлазио, па су мислили да сам глуп – рекао је Аргентинац

Најбољи фудбалер света Лајонел Меси открио је данас да су у млађим категоријама Барселоне тадашњи саиграчи мислили да је глуп, јер није много причао.

– Сеск Фабрегас ми је то потврдио. Кад смо били у клупској школи Ла Масији одмах после тренинга ја сам се ћутке облачио и одлазио, па су мислили да сам глуп. Сада сам старији и много отворенији према људима, а нисам више ни тако стидљив у свлачионици – навео је Меси.

Поред Фабрегаса, слично мишљење о Месију у млађим категоријама Барселоне имао је и Ђерар Пике.

Од ћутљивог малишана пре 10 година, Меси је данас стигао до епитета најбољег играча света који је на клупском нивоу освојио све што је могао.

Прошле сезоне Меси је са 73 поготка оборио и рекорд легендарног Немца Герда Милера по броју голова у једној сезони.

 

Медо Камара: Не знам шта је Вермезовић причао!

Вратио се Мохамед Камара, али нико не зна до кад и да ли ће уопште остати у Партизану.

– Само ме то не питајте, ни ја не знам ништа, тек сам стигао – слегао је тамнопути везиста после тренинга, првог у црно–белој опреми од почетка припрема.

Скоро годину дана бивши играч Хелсинкија инсистира на одласку из Хумске. У претходна два прелазна рока челници српског првака нису хтели да ни чују о томе, сад су и они сагласни да промени средину. Под одговарајућим финансијским околностима.

– Нисам разговарао ни са менаџером, ни са људима из клуба, једино сам на крају сезоне причао са новим тренером и то о плановима за наредну сезону и утакмицама репрезентације. Не кријем, моја жеља је да одем. Ако могу, зашто да не искористим шансу?

По доласку у Београд сачекала га је информација како је Владимир Вермезовић рекао: „стекао сам утисак да Камара у Партизану не пружа ни 30 процената онога што може”, алудирајући на његове мечеве за државни тим.

– Може тренер тако да мисли, међутим, увек сам давао 100 посто за Партизан. Ако уђете у меч „лабаво” и пружате, на пример, само 50 процената могућности ризикујте повреду. Зашто бих то радио? Стварно ми није јасно због чега је шеф то рекао. Мени ништа није предочио.

 

Звезда нуди Бакићу уговор на четири године

Преговори Црвене звезде и Могрена ушли су у завршну фазу, очекује се да талентовани везиста, Марко Бакић, ускоро стигне на Маракану.

И, док у Звезди верују да ће посао бити склопљен врло брзо, његов менаџер, Игор Глушчевић, јуче је деловао прилично резервисано:

– У овом тренутку не може ништа са сигурношћу да се тврди, јер у току су разговори са Могреном. Не знам одакле се појавила дезинформација да је слободан играч, кад Бакић има чврст уговор са клубом из Будве, важећи до лета 2015. Жеља Црвене звезде није спорна, у Могрену су пристали на преговоре – предочио је Глушчевић.

За Бакића је спремљен уговор на четири године, али је јасно да пре тога мора да се постигне споразум црвено–белих и Будвана око обештећења за једног од најталентованијих црногорских играча.