• Почетна
  • ВИДЕО
  • Лига шампиона: Ноле видео „невидљивог“ Месија и Барсу на коленима! (Видео)
Прочитај ми чланак

Лига шампиона: Ноле видео „невидљивог“ Месија и Барсу на коленима! (Видео)

0

Одиграни су сви први мечеви осмине финала Лиге шампиона, а на крају изненађење, и то какво.

Барселона је одиграла сигурно најслабију партију ове сезоне, што је Милан сурово казнио и славио са 2:0 на Сан Сиру. Шалке је гостовао силно појачаном Галатасарају и успео да одигра нерешено 1:1, па има велике шансе да се после реванша домогне четвртфинала.

Нису фудбалери Барселоне одустали од своје игре, заплесали су препознатљиву тики-таку и на Сан Сиру, али су изненађујуће били без праве шансе целу утакмицу, а Милан је очито пронашао лек за каталонску екипе и успео да искористи своје шансе.

Мало ко је веровао у росо-нере када су их куглице на жребу спојиле са чаробњацима из Каталоније, који нису показали ни делић онога што могу и налазе се пред тешким задатком у реваншу, а Новак Ђоковић и остали навијачи италијанског клуба могли су да уживају у победи омиљеног тима.

Милан се определио да првенствено чува мрежу и евентуално запрети из контри, што им је одлично ишло. Успели су да умртве игре у првом полувремену, у ком су створили две врло добре прилике у размаку од само 120 секунди. Прво је Стефан Ел Шарави сам себи дао дуг фор и омогућио Пујолу да отклони опасност, да би онда у 16. минуту Боатенг добро тукао главом, али је лопта отишла поред гола.

Каталонски чаробњаци као да су заборавили магију код куће, пошто није било препознатљиве креације, већ су кружили око шеснаестерца ривала све време, а Меси, Инијеста, Ћави и остали скоро да се нису ни видели.

Када се очекивало да се пробуде и разиграју у наставку, догодило се супротно, те су били надиграни као никад ове сезоне и фудбал је још једном доказао зашто је најзанимљивија игра и најважнија споредна ствар на свету.

Истина, Милан је повео у 57. минуту голом који ће изазвати многе полемике. После прекида са 30 метара шутирао је Монтоливо, лопта је погодила прво Ђордија Албу, а затим и Запату у руку и дошла до Кевина Принца Боатенга који је погодио доњи десни угао и матирао Валдеза за 1:0.

Ни то није тргло непрепознатљиво бледог Месија и исто такве његове саиграче, наставили су са неубедљивим трагањем за игром и неуморном разменом пасова без резултата. А, на колена су тотално пали у 81. минуту – акцију за ТВ шпице започео је резервиста Нијанг на десној страни и пронашао Ел Шаравија у средини који је маестрално проследио лопту до Мунтарија, а он је из прве левицом погодио доњи десни угао за 2:0.

За резултат који је мало ко очекивао да ће засијати на семафору и журку у ложи где је Марио Балотели у друштву Робиња, непознате лепотице и других саиграча могао да почне да слави велики тријумф.

У Цариграду је прштало на све стране, фудбалери Галатасараја играли су ношени фантастичном атмосфером са трибина, а Шалке је тачно знао зашто је дошао и играо у складу с тим, па је кући отишао са ремијем од 1:1.

Турска екипа појачана Дрогбом и Снајдером, који су се нашли у првој постави је успела да поведе из прве праве прилике – нападач из Обале Слоноваче је започео акцију, Инан Селџук је пронашао Јилмаза на ивици шеснаестерца а он је сналажљиво преварио Хуведеса и затресао мрежу Шалкеа за 1:0 у 13. минуту.

Могли су брзо да удвоструче предност домаћи играчи, али је пречка омела Алтинтопа да се упише у стрелце након што је Дрогба натерао Хилдебранда на одбрану.

Нису се гости из Гелзенкирхена уплашили примљеног гола, играли су стрпљиво по немачком рецепту и могли да анулирају заостатак већ у 16. минуту. Хуведес је одлично скочио након корнера и већ матирао Муслеру, али је лопта отишла тик поред стативе, а мало је недостајало и просто је невероватно како је Хунтелар није убацио у мрежу.

Ипак, у право време за њих, а у најгоре по противника, фудбалери Шалкеа успели су да изједначе. Пред сам одлазак на одмор севнула је контра након грешке домаћина тамо где се то не сме, на средини терена, Фарфан је навео два играча на себе и пронашао усамљеног Џонса коме није било тешко да матира Муслеру за 1:1.

По повратку са одмора гости из Немачке су имали више од игре, држали конце у својим ногама и диктирали ритам, док Галати није помогла ни френетична подршка. Још су имали и срећу што су остали непоражени, јер су пре свих Бастос и Фарфан покушали да направе тотални преокрет, али нису у томе успели.

(Blic, Foto: Reuters)