Прочитај ми чланак

Делије: Ни Роби, ни Лукић, него Звезда!

0

Навијачка група „Делије север“ издала је саопштење поводом новонастале ситуације у Црвеној звезди.
Саопштење преносимо у целости.

 „Уочи предстојећег дуела нашег клуба са француским Бордоом, обраћамо се свима којима је Звезда у срцу. Ми, као највернији навијачи Црвене звезде, који смо све ове године били уз свој клуб, и онда када нас је било двеста на стадиону, и сада када нас има по петнаест, двадесет или четрдесет хиљада на свакој утакмици, имамо обавезу да Звездашима укажемо на неке чињенице.

Данашња бројност и васкрсло Звездаштво није дошло само од себе, нити је плод врхунских резултата Звезде, него је плод дугогодишњег прегалаштва највернијих Звездаша који све ове године буде успаване Звездаше, подсећајући их да „нема велике Звезде без пуне Маракане“. Протеклих година дошло је до исказивања невероватне оданости и љубави Делија и свих Звездаша према свом клубу. Иако смо изгубили пет узастопних титула, много дербија, о Европи и да не говоримо, ми смо из дана у дан постајали све јачи. Морамо да схватимо да ми не навијамо ни за Лукића, ни за Просинечког, ни за Евандра – него за Звезду! Сви они раде за Звезду, а једино ми живимо за њу!

Иако нам је жао што нас је напустио велики Звездаш и легенда нашег клуба, иако добро знамо да ова управа није дорасла да води клуб као што је Црвена звезда, иако бисмо сви волели „да се врате славни дане наше прошлости“, иако нам се толико тога не допада – ми навијамо за Звезду зато што је волимо, а не зато што је најбољи српски клуб и првак света! И да изгубимо 5:0 од Бордоа, и да испаднемо у пету лигу – ми ћемо и даље волети свој клуб!

Остаје нам да верујемо и да се надамо, и да ће наша фанатична подршка сломити Бордо, и да ће држава престати да гази наш клуб а фаворизује Партизан, а и да ће неко смоћи храбрости и имати жеље да преузме Звезду, неко ко би дорастао таквој обавези… Али у тој нади и вери у боље сутра не смемо да одустанемо и дигнемо руке од своје љубави, него још масовније и још фанатичније да је бодримо!

Пошто су неки медији погрешно протумачили наше саопштење са утакмице против Рада, поновићемо да је нашем стрпењу дошао крај, и да уколико у неком тренутку, било када у току сезоне, буде јасно да је изгубљена трка за титулу, од тог тренутка за нас комплетна управа нема шта више да тражи у клубу.

Пре 8 година је у сличној слитуацији дељен летак на утакмици са Зенитом! Тада је на сраман начин отеран Драган Џајић, а управо је овакав летак позивао на то да се не ломи на таквој утакмици таква ствар и да се пружи шанса још пар месеци легенди клуба! Међутим, хајка која је вођена тих дана је уродила плодом и на тој утакмици је настао хаос који никако не би смео данас да се понови! И тада је председник био на степеницу срама и тада су навијачи и вође биле „плаћене“… али смо од тада до данас толико отишли у суноврат да је само наше јединство спасило Звезду од катанца у ових задњих пар година. Док је тадашњи „тиранин“ Драган Џајић, данас једини на кога се цела Звездашка јавност позива! Тада је група желела да укаже да може само горе да буде таквом променом, и ваљда је данас свима јасно колико је то тачно било! Овим не желимо да изједначавамо никако легенду каква је Драган Џајић са данашњом лимитираном управом, али желимо да скренемо пажњу људима да је север и тада и данас имао свој став, који тада није испоштован а показао се, са ове дистанце, као веома исправан! Бес је разумљив код свих људи, али на крају мора да се уради најисправније могуће за наш клуб, хладне главе! Једино тако помажемо и никако другачије!

Делије и Звездаши морају да знају да због нашег јединства Звезда још увек постоји! И зато апелујемо на људе да поштују став трибине овај пут,да верују људима који су дали целог себе за свој клуб и трибину,да будемо јединствени! Једном смо се опекли, немој исту грешку два пута да понављамо! Ваљда је група заслужила својим поступцима у задњих доста година да јој се верује ако има свој чврст став!? Тераћемо управу уколико нема ништа од титуле, једноставно је догорело дотле… Али до тада, сложније и јаче него икад бодримо нашу Звезду од првог до последњег судијског звиждука, и против Бордоа и против Доњег Срема! Јер, Звезда је живот, све друго су ситнице!“