• Почетна
  • СПОРТ
  • Агенција за борбу против корупције повела је поступак против Владана Лукића
Прочитај ми чланак

Агенција за борбу против корупције повела је поступак против Владана Лукића

0

Агенција за борбу против корупције повела је поступак којим ће утврдити да ли је Владан Лукић дошао у сукоб интереса због обављања две јавне функције у исто време.
Лукић је тренутно на позицији председника Црвене звезде и потпредседника Општине Сопот.

На место челника клуба дошао је после избора на коме је учествовало 3.469 власника чланске карте Црвене звезде, док је за потпредседника Општине Сопот изабран као кандидат групе грађана.

Лукић је сада у позицији у којој су се недавно нашли Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца, и Предраг Умичевић, градоначелник Смедерева. Обојица су са позиције првог човека града изабрани на место председника локалног суперлигаша.

Агенција за борбу против корупције је, међутим, проценила да су Стевановић и Умичевић тако дошли у сукоб интереса и да морају да се одрекну једне функције. Обојица су се одрекли фудбалске фотеље и остали у политичким водама.

Рок за одлуку је две седмице од дана покретања поступка, тако да ће половином августа бити познато да ли ће Лукић морати да се одрекне фотеље у Црвеној звезди или Општини Сопот или ће моћи да седи на две столице.

 

(Спортски журнал)