Прочитај ми чланак

Шеф „Кобри“ пребио хрватске хулигане!

0

 

Хрватски навијачи су у центру Беча тукли Србина Миодрага Јовановића само зато што је његов деветогодишњи син В. Ј. носио дрес Црвене звезде,  а шеф међународне организације за обезбеђење „Кобра“ Александар Аврамов Аврам (36) из Београда им је први притекао у помоћ.

 

– Седео сам недалеко од хотела „Франс“ са тројицом другара, када сам чуо плач дечака који је викао оцу: „Тата, не могу да идем, узми ме“. Пришао сам и питао их шта се догодило, а отац дечака ми је кратко рекао да су их напали хрватски навијачи и да су дечаку скинули дрес Црвене звезде, а њега тукли и да га јако боли глава од удараца – испричао је Аврамов.
Овај момак, који је бивши шеф обезбеђења заштићеног сведока Љубише Бухе Чумета и требало је да обезбеђује Анђелину Џоли на премијери филма „У земљи крви и меда“ у Београду, прексиноћ је имао блиски сусрет са групом разуларених навијача хрватске репрезентације. Аврамов је први притекао у помоћ Миодрагу Јовановићу и његовом деветогодишњем сину В. Ј, које су пијани хрватски хулигани брутално напали у центру Беча.
– Док ми је то причао појавила се разјарена девојка у дресу хрватске репрезентације и почела да виче: „Стани, четниче, где бежиш!“ Покушао сам да је зауставим на нормалан начин, али није вредело. Након тога је уследио стампедо Хрвата са свих страна.  Напали су и нас, па смо пријатељи и ја морали да се бранимо, а сукоб се наставио у суседној улици. Кренули смо у контранапад, у којем сам успео и да се докопам дреса, тог њиховог трофеја, који је одузет детету.  Моји пријатељи и ја смо прошли неозлеђени – прича Аврамов и наводи да је даљи сукоб спречила полиција, која их је све привела, а убрзо и пустила.
Шеф „Кобри“ вратио се јуче у Београд. Рекао је да је дечаку вратио дрес ујутро испред полицијске станице. Непосредно по слетању на београдски аеродром, рекао је да је скандалозно што су хрватски навијачи, заслепљени мржњом, напали дете.
– Надам се да се тако нешто више неће догодити – рекао је Аврамов.
Пуцале кости
Од седморице навијача Хрватске, њих четворица имају поломљена ребра, једном навијачу је поломљена бутна кост, а једном рука у пределу подлактице.
(Ало)