Прочитај ми чланак

Живео председник, а сад дајте печење да се „не ‘лади“: Напредњаци под шатрама…

0

Испод шатора, уз музику, иће и пиће, одбори СНС по Србији организују општенародне прославе на којима место за столом има за симпатизере, чланове и функционере ове странке. Како су сами рекли из СНС, на овим скуповима се организује дружење међу члановима и људима који подржавају СНС, али и председника Србије. Ипак, нису рекли ко плаће такве забаве и зашто на такве скупове нису позвани сви грађани. Саговорници Нове тврде да је разлог једноставан - то је кампања пред изборе и због тога се СНС обраћа искључиво својим бирачима.

Иако кампања за предстојеће изборе званично није почела, напредњаци су озбиљно засукли рукаве и кренули у темељне припреме. Док једни организују прикупљање капиларних гласова, други деле летке и позивају телефоном грађане како би их питали да ли ће гласати за СНС, за села је очигледно изабрана посебна тактика – весеље под шатором.

Наиме, већ два пута у селима у околини Краљева одржани су скупови под шатором где долазе симпатизери, чланови и високи функционери СНС. На тим скуповима се пије, једе, пева, а све испод велике пароле на којој се пружа подршка председнику Србије да истраје у својој борби.

Како је Н1 објавио, али и на основу поузданих информација Нове, на такве скупове долазе искључиво људи блиски СНС.

Осталим грађанима, а тек опозиционим активистима позив није упућен, а врата шатора су „затворена“.

Према речима саговорника Нове, на делу је партијски скуп који представља својеврсну кампању на селу. Да је СНС „умешао прсте“ потврђује и присуство два градоначелника, Краљева и Чачка, који су истакли да су ту сви који подржавају СНС.

“Мислим да смо сви заједно, да овде нема разлике, ни ко је директор, ко већник, ко помоћник, а ко обичан члан. Сви ми заједно радимо за ову странку“, рекао је на овом скупу градоначелник Краљева Предраг Терзић.

СНС организатор прослава, Чачак послао поруку да су уз Вучића

Према речима Терзића, управо је Градски одбор СНС одлучио да организује овакве скупове.

„Градски одбор СНС одлучио је да организује народна весеља. Прво весеље се организује у Лешеву, а дошли су наши чланови, симпатизери, али и сви други људи који поштују рад Вучић и СНС“, рекао је између осталог Терзић који је и председник Градског одбора СНС у Краљеву.

Своју подршку Вучића из шатора пружио је и први човек Чачка, Милун Тодоровић који се и Богу захвалио на томе што је председник државе Вучић.

“Патриотска, родољубива, права Србија увек побеђује. И сами видите колико црних облака се надвило изнад наше државе. Имамо срећу, Богом дану срећу да је Александар Вучић наш председник”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

„Прославе најјефтинији вид забаве којим се ради кампања“

Предраг Воштинић из Локалног фронта Краљево каже да су према његовим информацијама до сада организоване две прославе и да је невероватан податак да већина Краљевчана није ни чула да се то дешава.

“Има ту необичних ствари у вези са целокупном кампањом, јер ми имамо потпуно паралелне стварности. То што они организују нама готово да није доступно, ни једним каналом комуникације. То се одвија у потпуно другој реалности од оне коју живимо. На својим групама организују велике скупове попут ових прослава, а да то остатку јавности није доступно.

Када је реч о организацији самог догађаја, Воштинић напомиње да се то ради готово по принципу прикупљања капиларних гласова. За саговорника Нове у питању је најјефтинији вид забаве којим се ради кампања.

“Нађе се јак одбор и онда тај неко има задатак сличан прикупљању капиларних гласова . Одбор треба да обезбеди да дођу људи на то локално дешавање, а према њиховим налазима, најбоље дешавање је слично локалним сеоским забавама под шатором. Они су одлучили да им је то најбољи канал комуникације са селима. Очито да је СНС у урбаним срединама на јако лошем нивоу. То весеље треба да сугерише да је земља на добром путу, али пошто не могу да их убеде конкреним делима, онда праве псудовесеља, неку врсту радости која је ничим изазвана. Тиме се шаље порука – јаки смо, моћни смо, будите с нама, нахранићемо вас”, наглашава у изјави за Нову Воштинић.

Ко плаћа ћашћавање испод СНС шатора?

Како тврди Воштинић, трошкове постављања и све догађаје у шатору плаћају финансијери СНС, али да то коначно, ипак, плате сви грађани Србије.

“Они сигурно не направе да је видиљиво ко плата јер ту има трошкова хране, музике, постављања шатора. То или плаћају њихови финансијери, па се то не види кроз рачуне, а странка готово никада. Када погледате тај рачун на крају, сигурно су то платили сви грађани, немам дилему никакву. Ја желим тамо да одем да видим како то изгледа, али ми живимо потпуно одвојене стварности. Људи у Краљеву нису имали појма да се то дешава. Они такве ствари називају приватном забавом, партијска, желе да по ко зна који пут јавни простор присвоје за партијско оглашавање. Нестварна прича“, закључује Воштинић.