Прочитај ми чланак

ЗЕЛЕНОВИЋ ПОСЛЕ ПРЕТЊИ на радном месту: Вучић је креирао атмосферу линча

0

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић добио је претње, а о случају је обавештена полиција, саопштено је данас из његовог кабинета.

Како се наводи у саопштењу, Зеленовићу је на радном месту у тренутку док је чекао амбасадора Немачке, претње упутио мушкарац стар око 60 година.

У саопштењу се додаје да је мушкарац у понедељак ушао у канцеларију градоначелника Шапца, вулгарно га вређао и поручио да ће му „доћи у кућу да се обрачуна“ с њим.

Градоначелник Шапца добио је претње и у децембру када један корисник Фејсбука навео адресу на којој Зеленовић станује са породицом и позвао остале кориснике те друштвене мреже да се „окупе испред зграде и отерају га из града“.

Одборници Српске напредне странке у шабачкој скупштини више пута су у директном телевизијском преносу, градоначелника Зеленовића оптужили за издају и умешаност у криминалне радње, чиме су изнова стварали атмосферу линча и позивали на насиље, стоји у саопштењу.

„Овакво понашање и иступи појединаца директна су последица атмосфере у друштву коју креира лично Александар Вучић својом агресивном реториком и путем медија које апсолутно контролише“, пише у саопштењу.