Прочитај ми чланак

ЗДРАВА СРБИЈА И ДВЕРИ: Протест против зулума напредњака и медијског мрака

0

Милан Стаматовић, председник Инцијативног одбора Здраве Србије, и Бошко Обрадовић, председник Двери, организоваће у суботу, 16.септембра, протест под називом Марш на Београд.

Демонстранти ће се окупити у 14 часова испред ТВ Пинк, потом ће у 16 часова протестовати испред Владе Србије, а потом ће кренути у протестну шетњу до РТС, од чијег Програмског одбора је раније затражено да се, како је Стаматовић рекао, та медијска кућа отвори за све политичке ставове и да постане истински јавни медијски сервис свих грађана Србије.

 

Истакавши да се протест организује „против зулума СНС и у име свих унижених грађана Србије“, Стаматовић је позвао да се Маршу на Београд придруже сви „разочарани и обесправљени, као и грађани који се осећају превареним од стране актуелне власти, посебно радници и пензионери, којима су смањене плате и пензије, они који немају новца за полазак деце у школу, здравствени радници и полицијци, као и они које, због дугова банкама, извршитељи избацују из домова“.

Он је објаснио да ће из западне Србије бити организован одлазак у Београд и да ће тај протест бити посвећен слободи медија и говора, што је, како је рекао, услов за успостављање демократије и одржавање слободних избора.

– Крећемо из западне Србије да пронесемо пелцер слободе и борбе за слободу медија, окупљања, политичког организовања и јавног говора, за слободу државних институција. Желимо да се успротивимо репресији, поручио је Стаматовић и додао да је „важно да Србија почне да се буду и да је потребно да се укине медијски мрак, како би истина стигла до свих грађана Србије“.

– Србији је потребна децентрализација да не морамо сви да путујемо у Београд како бисмо добили некакву помоћ из републичког буџета, већ је потребно да се Србија равномерно развија и да се искористе природни и други ресурси у свим локалним самоуправама, поручио је Стаматовић .