Прочитај ми чланак

ЗБОГ ВУЧИЋЕВОГ МИТИНГА: Затворене улице у центру Новог Сада

0

Иако није било најављено, од јутрос су за саобраћај затворене бројне улице у центру Новог Сада, због одржавања митинга у склопу кампање "Будућност Србије", коју води председник Србије Александар Вучић.

У пешачкој зони, на Тргу слободе и на прилазима тргу, одвијају се припреме за одржавање митинга.

Могу се видети и радници како дизалицом помажу да се на Танурџићевој палати поставе транспаренти са именом председника Србије.

Дневни лист Данас је објавио да је Град Нови Сад организатор данашњег скупа који ће се одржати на Тргу слободе у центру града.

Главни говорник биће Вучић, а како је најављено, окупљенима ће се обратити и председница Владе Србије Ана Брнабић.

Игор Мировић, председник Покрајинске владе рекао је раније да ће то бити један од највећих скупова који је икада одржан у Војводини, пошто ће на њега организовано аутобусима доћи симпатизери Српске напредне странке из целе Војводине, али, према неким најавама, и из других крајева земље.

Приликом ранијих сличних окупљања, пише даље Данас, Вучићеви симпатизери довожени су аутобусима, који су паркирани дуж кеја на Дунаву. Претпоставља се да ће то и овог пута бити паркиралиште за више десетина, а можда и стотина аутобуса.

Истовремено, организатори протеста Један од пет милиона наводе да ниједан аутобуски превозник не сме да прихвати да организовано превози градјане на митинг у Београду у суботу, 13. априла. Они кажу да се плаше Вучићеве одмазде и ванредних техничких прегледа, инспекцијских контрола и сличних потеза власти.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!