Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ ЧЕСТИТАЛИ изборну победу грчкој “Сиризи”!

0

siriza-zavetnici0

Српски сабор Заветници упућује најискреније честитке руководству грчке партије “Сириза” на одличном изборном резултату на данашњим ванредним парламентарним изборима.

Поменута победа представља убедљиви историјски успех једне грчке евроскептичке политичке организације, који ће одјекнути широм Европе.

Лидер “Сиризе” Алексис Ципрас већ је најавио да ће примарни циљеви његове партије бити активно супротстављање погубној политици штедње која је грчки народ и довела до дужничког ропства у којем се данас налази, залагање за већу сарадњу са земљама чланицама БРИКС-а, као и суштинска промена грчке спољне политике према ЕУ и захтев по укидању санкција против Руске Федерације.

Као покрет који своје деловање заснива на одбрани националног суверенитета и повратку ка изворним вредностима политички независних европских држава уверени смо да је само јака сарадња евроскептичких покрета и организација широм Европе једини начин да се европски народи изборе за своју слободу, која је могућа једино у заједници независних држава и нација.

У то име поздрављамо данашњу изборну вољу грчког народа као и напоре представника “Сиризе” на јачању сарадње са природним савезницима наших народа и одбрани наших заједничких историјских и цивилизацијских вредности.

“Браво браћо!”

Μπράβο Αδελφοί! Српски сабор Заветници