Прочитај ми чланак

Зашто део опозиције руши протесте?! (ВИДЕО)

0

Студенти су за петак најавили радикализацију свог протеста, а ПроГлас је за суботу сазвао велики скуп на који су позвали све грађане који сматрају да се избори морају поништити у целости тј. на републичком, покрајинском и на локалном нивоу.

Паралелно са ове две по власт врло незгодне иницијативе долази релаксација од стране опозиције која шаље поруку да ће упркос свему верификовати мандате у Народној скупштини. Оваквим изјавама се унапред Вучићу и странцима шаљу поруке да без обзира колико народ протестује на улици на крају ће ипак бити прихваћен изборни инжењеринг, каже др инж. Миролав Паровић за Србин.инфо.

„Радомир Лазовић који је био први на листи Србија против насиља каже да не види разлог да они не узму мандате иако су избори покрадени, а уз објашњење да ако они не узму мандате да ће онда по изборном закону они припасти СНС. За овакву ситуацију је народ изрекао пословицу: „Куд иде јуне, нек иде и уже.“ или када је Вучић већ покрао толико мандата и направио хибридне скупштине онда је мањи проблем да му опозиција да и своје него да му крађу легализује. Јасан став да се неће признати резултати избора у целости деловаће као квасац и народно незадовољство ће бујати, а цинцулирање и трули компромиси ће довести до разочарења људи“, наглашава лидер Народног слободарског покрета. 

„Волео бих да ми неко пронађе неку Ђинђићеву изјаву дату током протеста 1996/97. а у којој он оставља и промил шансе да се признају резултати покрадених избора или да се иде на неки договор са Милошевићем насупрот ономе што су грађани тражили на протестима?!“

О чему је још говорио Мирослав Паровић, погледајте у видео прилогу.