Прочитај ми чланак

Заборавио бомбардовање и убијање: Чанак – ЕУ је доказани пријатељ Србије

0

canak

(Срна)
Лидер Лиге социјалдемократа Војводине /ЛСВ/ Ненад Чанак поручио је данас у писму предсједнику Србије Томиславу Николићу, премијеру Ивици Дачићу и првом предсједнику Владе Србије Александру Вучићу да у вези са Косовом и Метохијом донесу одлуку која ће значити Србији наставак пута ка ЕУ.

„Позивам Вас да се храбро, мудро и у интересу свих грађана одлучите за наставак пута Србије ка ЕУ. На питању Косова и Метохија одредиће се не само судбина грађана Косова, него и судбина свих грађана Србије“, навео је Чанак у писму државном врху Србије.

Nato agresija

Чанак додаје да је ЕУ доказани пријатељ који је до сада на различите начине помагао Србију и демократске процесе у њој.

„У питању је пријатељ који не прича бајке него и помаже. Знам да сте веома добро упознати са учешћем Србије на тржишту ЕУ, инвестицијама које стижу из ЕУ, инсистирању на владавини права, поштовању различитости и низом вредности које већ делимо или ћемо их усвојити на том путу“, навео је Чанак.

Он је напоменуо да само чланство у ЕУ брише границе и може релаксирати многа питања.

„Само чланство у ЕУ брише границе и може релаксирати многа питања која се данас чине тврдим и нерешивим, па тако и омогућити да Србија боље помаже грађане за чију је будућност данас забринута“, сматра Чанак.