Прочитај ми чланак

За НАТО спремни: Вук Драшковић и СПО на Вучићевој изборној листи

0

Српски покрет обнове (СПО) Вука Драшковића имаће два кандидата за посланике, и то на изборној листи владајуће Српске напредне странке (СНС).

Имајући у виду дугогодишње деловање Вука Драшковића и функцију Данице Драшковић у одбору директора НИС-а, не би ни било неочекивано да се ова странка поново нађе на листи напредњака.

Пометњу је изазвала чињеница што је на изборној листи поднетој РИК-у јасно наведено да су управо Чотрић и Александар Југовић кандидати СНС, и то на 111. и 112 месту изборне листе. И поред тога, Чотрић тврди да су они заправо кандидати Српског покрета обнове (СПО), иако то нигде не пише и наглашава да „СПО подржава политику владајуће странке и председника Србије, како на унутрашњем, тако и на спољно-политичком плану“.

Остаје недоумица да ли је Српска напредна странка (СНС) имала намеру да од јавности сакрије да на својој листи има кандидате Вука Драшковића или је Драшковић имао намеру да прикрије да има два кандидата на Вучићевој листи.

Како су на листи тек 111. и 112, остаје им нада да ће велики број посланика СНС поднети оставке и да ће се тако ипак домоћи скупштинских клупа.

Вук Драшковић се око избора за сада уопште није оглашавао.