Прочитај ми чланак

ВУКОВИЋ О ПРОСЛАВИ УЈЕДИЊЕЊА СА СРБИЈОМ: То је перверзија, нећемо славити…

0

Главни град неће учествовати у перверзијама које гледамо на територији Црне Горе, а којима се слави трагични тренутак наше државе, каже градоначелник Подгорице

Иван Вуковић је то изјавио поводом најаве сутрашње „Централне прославе јубилеја 100 година од ослобођења Боке и уједињења – Покољења дјела суде“.

Како преноси црногорски сајт „Кафе дел Монтенегро“ ЦдМ, Вуковић је изнео тврдњу да у Подгорици „могу да се поносе чињеницом да је црногорска војска увек била на правој страни историје“.

„Главни град неће учествовати у перверзијама које гледамо на територији Црне Горе, у којима се слави трагични тренутак наше државе и све оно што је противно ономе што је представљала Црна Гора. Захтева око прославе није било, али се зна како ћемо се према њима опходити”, казао је Вуковић.

ЦдМ преноси и да је црногорски министар одбране Предраг Бошковић, на питање новинара да ли ће Црна Гора обележити 100 година од завршетка Првог светског рата, казао да је „Црна Гора била на страни победница и Првог и Другог светског рата“.

„Ми можемо да се поносимо чињеницом да је Војска и Црна Гора била на правој страни историје. Пославили смо Дан Војске 5. октобра као прилог прослави победе у Првом светском рату. Нема накнадне прославе“, казао је Бошковић, који је био на састанку са Вуковићем.

„Споменик Титу у Подгорици можда већ 19. децембра“

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић изјавио је да је у току измештање споменика Јосипу Брозу Титу из спомен-собе у касарни у Маслинама на неку локацију у главном граду Црне Горе, која још није одређена.

„Ако све буде како треба, није нереално да споменик угледа светлост дана већ 19. децембра“, рекао је Вуковић новинарима.

Скупштина главног града донела је одлуку да се у Подгорици изгради споменик Јосипу Брозу Титу.

Градоначелник Иван Вуковић, образлажући тада предлог, казао је да није у питању никаква носталгија, нити југоносталгија већ да се ради о адекватном односу о ономе што су темељне вредности црногорског друштва, које су данас нападнуте и у Црној Гори од одређених друштвенополитичких структура.

Одборници ДФ су казали да се подизање споменика Титу сад потенцира да би се у други план ставили прави проблеми у главном граду.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!