Прочитај ми чланак

Вукадиновић: Вучић уништио морал Војске, дефиле покорности у Амбасади САД

0

Када је протест био у јеку, са преко 100.000 људи на улицама Београда, онда су и председник Александар Вучић и Жељко Митровић најављивали укидање ријалитија. Како се та маса разводнила и смањила, кад је енергија малаксала, онда је Митровић открио да неће да укине, већ прекине ријалити. То открива како ствари функцуионишу. Показало се да све може и ништа не мора, зависи од односа снага, изјавио је Ђорђе Вукадиновић, уредник Нове срспке политичке мисли, гостујући на каналу Прави одговор у емисији Луча.

Он је анализирао зашто организатори нису позвали људе пред Пинк док је била огромна маса људи, него сада, када је тај број, како је проценио, пет-шест пута мањи.

Говорећи о одласку представника власти и грађанске опозиције на пријем у Амбасаду САД, казао је да је то био „дегутантан дефиле покорности, понизности, снисходљивости и лојалности“.
– Кад се неки политичар појави у Руској амбасади, онда је то скандал и агентура, а овде комплетна елита из власти и опозиције долази и чека да се поздрави са Хилом. Кад одете савезнику, што Русија јесте, онда је то агентура и скандал. То су двоструки стандарди, који годинама владају – приметио је аналитичар.

Упитан шта ће Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, на пријему у амбасади, као нижеразредни службеник, Вукадиновић је дао посебан осврт на то питање, рекавши да је то заиста необично, будући да су присутни били и председник и министри.

На тему пуштања тројице такозваних косовских специјалаца, оценио је да је то није била одлука некаквог независног судства.

– На челу наше „независне“ судске власти стоји Уставни суд који није смео да се огласи по питању Бриселског споразума и да га прогласи неуставним. Дакле, наш Уставни суд је поклекао, не једном него више пута, када је тако важна ствар у питању. Е, сад једна нижа инстанца те судске власти, тај суд у Краљеву, одједном „неззависно“, „инокосно“, доноси одлуку да пусти тројицу косовских полицајаца…. ето видите да је смешно док говорим. Пуштају их да се бране са слободе, при чему један од важних критеријума за пуштање некога да се брани са слободе јесте могућност бекства. И ти их пушташ – навео је он.

Вукадиновић је оценио да је Вучић уништио морал Војске Србије, говорио о додељивању официрске сабље Милошу Јовановићу из Новог ДСС и Сандри Божић из СНС, као и поновном избору Данице Драшковић у борд директора већински руског НИС-а, иако је и она била гост Америчке амбасаде.

Такође је дао предвиђања америчких и руских избора за председника наредне године, а како је навео судбина и Путина и Русије зависиће од једне ствари. О свему томе погледајте у емисији на каналу Прави одговор.