Прочитај ми чланак

Вукадиновић преломио – донео одлуку која ће да изнервира и власт и опозицију ВИДЕО

0

Након Чедомира Јовановића, Ненада Чанка, Зорана Живковића, посланика СМС и самостални посланик Ђорђе Вукадиновић саопштио је новинарима у парламенту Србије да намерава да изађе на предстојеће парламентарне изборе.

Како је образложио своју одлуку “актуелној власти не треба препустити институције у наредне четири године”.

Вукадиновић није прецизирао са ким ће изаћи на изборе, али је навео да би то требало да буде “надстраначка политичка опција у којој би били угледни појединци”.

Та опција, према Вукадиновићевим речима, требало би да буде отворена према политичким личностима који се нису много укаљали, а која би могла да оствари двоцифрени резултат.

“Како је могуће да се чекало неколико месеци да би се поставило питање да ли бојкот важи само за републичке или и за локалне изборе, и ко је кога издао, а ко изневерио Споразум са народом. Да је упола енергије утрошено на аргументовану критику власти, можда би опозиција стајала боље и могла да размишља о две опозиционе листе. Како год се завршили избори имаће легитимитет”, истакао је Вукадиновић и додао ће одлуке скупштине или владе, без обзира да ли неко бојкотује или не, важити ,а да је све друго обмана јавности, свесна или несвесна, можда пусте жеље или неки други планови.

Вукадиновић је поручио да је добро да опозиција у Скупштини макар сведочи о томе шта се збива.

“Имали смо 2016.године манифестацију успешног наступа опозиције када се ујединила да би спречила неку врсту изборне крађе, али зашто се није наставило тим путем, то је друго питање”, рекао је Вукадиновић.