Прочитај ми чланак

Вук Драшковић: Вучић је за улазак у НАТО!

0

До скора сакривени коалициони партнер Александра Вучића, некадашњи "краљ улица и тргова" Вук Драшковић који је на изборној листи напредњака добио два посланичка кандидата на 111. и 112. месту, активно се укључио у изборну кампању!

Гостујући на Курир ТВ у емисији „Црвени картон“ Светислава Басаре, Драшковић је отворио душу и изговорио:

– Ми смо у коалицији, на листи Александра Вучића, који је изговорио једну реченицу на факултету политичких наука, а реченица гласи: СРБИЈА БИ РЕШИЛА СВЕ СВОЈЕ БЕЗБЕДНОСНЕ И ЕКОНОМСКЕ ПРОБЛЕМЕ КАДА БИ ПОСТАЛА ЧЛАНИЦА НАТО АЛИЈАНСЕ!“

Шокирани и преплашени Басара, надајући се да ће Драшковић у следећој реченици демантовати самога себе, упитао га је :“Када је то изговорио?“, Драшковић је ипак, сав званичан потврдио: „Изјавио је то пре годину и по дана на факултету Политичких наука.“

Последњи Басарин покушај да извади кестење из ватре и спасе Вучића од излива искрености Драшковића, било је питање: “ Тако скоро?“, а Драшковић је самоуверено потврдио: „Да, да“.

Да подсетимо, та чудна и готово мистична веза Александра Вучића и НАТО пакта, траје још од бомбардовања 1999. године када је, у тишини и сакривен иза НАТО пројектила који су разарали земљу, готово бесплатно присвојио државни стан од 117м2 у тада најскупљој згради у Београду у Ју бизнис центру, чувеној Црвенкапи.

Ова занимљива Вучићева веза са НАТО пактом, наставила се и након његовог доласка на власт 2012. када је за своје личне саветнике поставио Тонија Блера и Герхарда Шредера, који су 1999. године били премијери Велике Британије и Немачке. Они су били не само главни заговорници бомбардовања, већ и копнене интервенције на нашу земљу до које срећом није дошло.

Врхунац Вучићевог излива љубави ипак је био када је поклонио донацију од два милиона долара грађана Србије Хилари Клинтон, председничком кандидату на изборима у САД и супрузи Била Клинтон,а који је практично био шеф војне операције НАТО пакта у тадашњој СР Југославији.

Док напада своје политичке противнике да су за НАТО – Вучић очигледно сам тако мисли. То је и један од разлога зашто има подршку Запада сво ово време.