Прочитај ми чланак

Вук Драшковић: Србија ће живети и без изгубљеног Косова

0

vuk Draskovic

Грађанима Србије мора бити предочено шта ће све бити угрожено, и то најдраматичније, ако одлуче да подижемо косовски зид према ЕУ и Западу, изјавио је лидер СПО и бивши шеф дипломатије Вук Драшковић.

– Сурово би, и економски и демократски, пострадала цела Србија. Жртва хаоса, безнађа и пропадања и државе и народа били би, такође, и Срби са Косова. Патријарх српски говори: ”Србија без Косова је труп без главе”. То значи да је Србија мртва, да је нема, већ 15 година. Србија је у мукама, и то великим, али је Србија, и без изгубљеног Косова, жива, хоће и мора да живи – наводи Драшковић у ауторском тексту за “Данас”.

Према његовим речима, Србија мора “да ојача, да се усправи, да стекне моћне савезнике, да се одвеже од мртвих митова и, на жалост, још живог поретка који је и скривио губитак Косова”.

Он сматра да је, ако ће на референдуму или ванредним изборима грађани Србије одлучивати између “одбране Косова” и чланства у ЕУ, обавеза и Владе и Цркве и Скупштине и САНУ и свих медија, да народу саопште пуну истину о томе шта се то “брани” и какве ће, неизбежно, бити погубне последице опредељења за “одбрану Косова”.

– Велика је и силна држава Кина, која нам, уз Русију, у СБ УН, ”чува” Косово у Србији. За озбиљно промишљање је и да ли је, баш, пријатељски када вас неко подстиче да браните оно што немате, уз ризик големи да пострада и оно што имате? пише Драшковић.

Извор: Танјуг