Прочитај ми чланак

ВУЧИЋУ ОЖЕНИ МЕ Чеда се нуди за министарско место у Влади

0

Појављивање Чедомира Јовановића на победничком слављу СНС у недељу у изборној ноћи изазвало је спекулације о томе да се лидер ЛДП и представник изборне листе "Коалиција за мир" нуди председнику Србије Александру Вучићу за место у будућој влади.

Вечери када је Вучић у тријумфалној еуфорији после проглашења прелиминарних резулата истакао да ће за министре у влади узимати и политичке противнике који нису прешли цензус међу гостима је био и Јовановић иако је те његова странка претрпела озбиљан пораз.

Foto:Screenshot/Twitter/Sajam Ludaka@BoraKonj

“У формирању наредне Владе Србије да покажемо да нисмо бахати и да ћемо узимати људе и са листа које нису прешле цензус, да направимо Владу која ће да доноси кључне одлуке и да има још шири консензус”, поручио је тада српски председник.

Фотографија сусрета двојице лидера у изборном штабу СНС, која је објављена на мрежама за аналитичара Бобана Стојановића је “симптоматична” и говори о могућем састава у Немањиној 11.

“Присуство Јовановића на прослави СНС повезао бих са Вучићевом изјавом да ће у нову владу повући људе и са других листа”, каже Стојановић. “Изгледа врло могуће да се Чедомир нађе у влади или на неком нижем месту, можда државног секретара и слично”, каже Стојановић.


Појављивање Јовановића на прослави СНС покренуло је лавину коментара не само на мрежама где је Јовановић виђен за министра спољних послова. Ни извори Нова.рс не искључују његов ангажман у Немањиној 11.

Ово није први пут да се Јовановићево име помиње у предизборним комбинаторикама СНС-а, међутим до данас ниједно од ранијих предвиђања се није обистинило. Јовановић је у интервју који је недавно дао нашем порталу на питање да ли би размотрио улазак у владу Александра Вучића, рекао да би присуство ЛДП у власти означило слободу.

“То значи другачије друштво, другачије наше међусобне односе, то значи мир у региону, то значи праву заштиту мањинских група. ЛДП у Влади, то за Србију значи слобода”, рекао је Јовановић за Нова.рс.

И за Вучића увођење Јовановића у Владу би било вишеструко корисно, сматра Стојановић.

“Интерес Вучића да има Јовановића у Влади је тај што он може да послужи за то да се покаже Европи да се у састав узме неко ко се тридесет година бори за евроатлантске интеграције. Тиме би кроз присуство Јовановића опрао одсуство проевропских снага у својим редовима”, објашњава Стојановић.