Прочитај ми чланак

Вучићеви медији измислили изјаву Гренела, он их напао

0

Таблоди чији је главни и одговрни уредник Александар Вучић склони су томе да осим сатанизације политичких неистомишљеника, измисле понеку вест или изјаву коју ничим изазвано некоме "ставе у уста". Овог пута Српски телеграф је измислио изјаву Ричарда Гренела да је коронавирус направљен као биолошко оружје, како би Доналд Трамп био скинут са места председника САД. Гренел је демантовао ове наводе, рекавши да су смешни и да никада то није изговорио.

На насловној страни Српског телеграфа од понедељка 9. новембра, која је посвећена свргавању Трампа са власти, наводи се да је пандемија режирана и да ће крај коронавируса уследити након Трамповог пораза.

Printscreen

Овај медиј је уз поменути текст додао и наводну изјаву специјалног изасланика САД за Србију и Косово Ричарда Гренела:

– Нико не сме да каже да је коронавирус направљен као биолошко оружје, а мета је Доналд Трамп – речи су које су Гренелу стављене у уста.

Политички аналитичар Срђан Цвијић упитао је изасланика САД да ли је стварно ово изговорио, што је Гренел категорички демантовао.

– Не, то је смешно – написао је, између осталог, Гренел.

Он је, дакле, истакао да је Српски телеграф измислио његове речи и да све то што је наведено, заправо није изговорио.

Подсетимо, режимски медији су током америчких избора пружали отворену подршку Доналду Трампу, који је поражен од Џоа Бајдена.