Прочитај ми чланак

„Вучићева издаја на КиМ појачана после покрадених избора“

0

"Наговештај сепаратистичких власти у Приштини да се од 1. фебруара укида платни промет са Републиком Србијом је још један од политичких марифетлука Александра Вучића и његовог договора са Аљбином Куртијем да се заокружи државност самопроглашене републике Косово. Сем укидања платног промета председник Србије је пристао и да динар више не буде платежно средство у јужној српској покрајини", наводи се у саопштењу Народног покрета Срба са КиМ "Отаџбина", које преносимо у целости.

„Уосталом, тај начин преваре, обмане, завођења за Голеш планину, како каже наш народ, није ништа ново. Председник Србије се пред јавношћу и грађанима Србије жали на политичке кораке Аљбина Куртија, а уствари прикрива у тами и тишини склопљен његов договор са властодршцима сепратистичких власти у покрајини. То смо већ видели и по питању договора о енергетици, регистарским таблицама и осталим издајничким поступцима Александра Вучића.

Ова његова флексибилност-издаја појачана је после покрадених избора у Србији. Припрема је била та, да сви комитенти у Комерцијалној банци треба да се пребаце у Поштанску штедионицу, што доводи до тога да шездесетак запослених у овој некадашњој српској а данас словеначкој банци остаје без посла. Свима су дати нови радни уговори, али ван територије јужне српске покрајине, што је још један допринос председника Србије исељавању Срба.

Изјава српског суверена да прекид платног промета значи и прекид дијалога је само бацање прашине у очи збуњеном народу у Србији јер прави одговор је суспензија свих споразума са Приштином од оног о регистарским таблицама, енергетици до Бриселског споразума. На несрећу Срба председник Србије не сме да се одлучи на овај корак из два разлога. Први, јер се већ договорио са Аљбином Куртијем и други, за такав политички потез мора се имати храбрости које наш суверен нема. Нема, јер ништа не сме да угрози његов голи опстанак на власти.

Ових дана на путу Зубин Поток – Звечан на брду Кремештак сепаратистичка власт из Приштине гради још једну полицијску базу – 27. по реду. Данас на територији северног дела КиМ, где је проценат српског становништва виши од 97%, заступљеност у полицији је само 1%, остало су Албанци. Разлог је тај што је Александар Вучић наредио свим припадницима КПС полиције на северу Косова и Метохије да напусте своја радна места, скину униформе и врате наоружање зарад тога да би се формирала Заједница српских општина. На тај начин је скоро 600 припадника КПС полиције напуситло полицијске структуре од којих се највећи део иселио у централну Србију. Само тим дилетантским политичким кораком, а можда и договореним са сепратистима Косово и Метохију је напустило више од две хиљаде Срба.

У светлу свих ових суморних догађаја по опстанак српског народа на КиМ спада и одлука Епархије рашко-призренске да се наводно из организационих и безбедоносних разлога ове године отказује пливање за часни крст на језеру Газиводе. Одлука је необјашњива и чудна, али оно што је стварност то је да се у овим бурним догађајима по опстанак српског народа на Косову и Метохији Епархија рашко-призренска није најбоље снашла.

Како радили тако нам Бог помогао“, закључује се у саопштењу Народног покрета Срба са КиМ „Отаџбина“.