Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВ ПОСЛАНИК ДРАГИШИЋ Руси желе да изазову сукобе и спрече решење за Косово

0

Вучићеви сарадници оптужују Русију за све проблеме које Србија има, из чега се може закључити да је то став и председника Србије.

Изјава председника Србије Александра Вучића да су стране службе дубоко умешане у домаћу политику и догађаје на Косову и Метоији, привукла је велику пажњу, иако Вучић није прецизирао на службе чијих држава је мислио.

Вучићеву изјаву је „објаснио“ посланик Српске напредне странке у Скупштини Републике Србије Зоран Драгишић, који је изјавио да је Русија та која прижељкује сукобе на Балкану!?

– Руси једини имају корист од сукоба на Балкану. Најозбиљни задатак за наше службе ће бити да разлуче агенте од тзв. “корисних идиота” – написао је Драгишић на „Твитеру“ и тако аминовао пост једног другог корисника ове друштвене мреже:

„Агентурна мрежа стране обавештајне службе чији су експоненти поједини наши политичари и црквени великодостојници јесте агентурна мрежа руске службе. Једино њима не одговара решавање косовског проблема јер тиме губе свој утицај у Србији и уцењивачки потенцијал“.

Дакле, Вучићеви сарадници оптужују Русију за све проблеме које Србија има, из чега се може закључити да је то став и председника Србије. По њиховом мишљењу, изгледа да нам Русија жели зло, а Запад благостање.