Прочитај ми чланак

„ВУЧИЋЕВ НЕМАЦ“ и у председништву

0

Београд -- Бивши премијер и нови председник Србије Александар Вучић формира тим у Председништву, где ће уз њега бити и даље његов близак сарадник, Немац Јерг Хескенс.

Како Б92 незванично сазнаје, Вучић и Хескенс ће наставити своју вишегодишњу сарадњу, без обзира на то што је лидер СНС променио функцију на челу државе.

Иначе, Вучић је пре две године рекао да Хескенс као његов саветник „лично брине о свакој немачкој инвестицији у Србији“, а открио је и да је он стигао у кабинет на препоруку званичног Берлина.

Иако често прати Вучића на догађајима везаним за економски развој, за инвестиције и отварање нових фабрика и постројења, Хескенс се ретко обраћа јавности, али је 2014. године рекао да је тада нова Влада донела „нову динамику Србији“.

„Србија више не остаје само на причи, већ и делује и већ сада је могуће добро пословање у Србији. По први пут, постоји политичка стабилност и могућност деловања власти“, рекао је Хескенс.

Јавност га је дефинитивно приметила крајем прошле године, када му се на једној свечаности у Вршцу у шали обратио Вучић.

„Само се ти смеј, Јерг… За кога радиш, за српску или немачку владу?“, рекао је Вучић, а након добијеног одговора „За обе“, рекао је: „За обе… то је добро.“