Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВ МЕГАФОН напао грађане: Ђилас вас је послао да ширите заразу (ВИДЕО)

0

Било је само питање времена када ће неистомишљеници режима постати криви за епидемију коронавируса у Србији и када ће се кривица свалити на некога од опозиционих лидера. Као и небројено пута до сада, крст је пао на Драгана Ђиласа и његове симатизере. То, додуше, није рекао директно председник Србије Александар Вучић, већ један од његових мегафона извесни Сима Спасић.

Aleksandar Vučić i Sima Spasić Foto: Printscreen Откако је председник Србије обећао да се ни са ким неће политички обрачунавати док траје епидемија коронавируса, ту улогу су преузели уредници медија блиских режиму, новинари са нарученим питањима и „портпароли“ Српске напредне странке и Вучића лично, за које се све укупно зна, да говоре оно што председник мисли.

Тако је и дошао моменат, за који је ретко ко сумњао да следи, када ће за епидемију бити окривљена опозиција.

– А који су то махом заражени, ја гарантујем животом да се то тако десило. Ако се сећате, када су Ђилас, на својим конференцијама, и онај Савез за зло Србију, каже: Грађани беже од режима Вучића. И он је слао те њихове симпатизере, бившег режима Демократске странке на зимовања, на летовања, на шопинг, туризам, и они су се заразили, и то баш су ишли за време епидемије у свету. И онда кад су се заразили, сада моле државу Србију, моле председника Вучића нашег, да са државним авионима бесплатно врате те заражене – рекао је Сима Спасић у једној емисији.

 

Након тога, окривио је, с једне стране опозицију како позива, а са друге грађане Србије како намерно шире вирус.

– Ајде да су у тој изолацији, него напуштају, они њих позивају да напуште карантин, да своју болест пренесу и на друге грађане. То, верујте, тужилаштво мора да санкционише. Да се деси да у новинама, у „Данасу“ и они позивају да грађани буду заражени, па то да је у оној Кореји, онај Кореанац, онај Џон Ки Мун (Ким Џонг Ун, прим. аут), како се зваше, он би их у ону ракету лансирао у васиону – закључио је интелектуални горостас Сима Спасић.

Сада је већ опште позната ствар да – где је опозиција, ту је Сима Спасић да омета. Када је Саша Јанковић био председнички кандидат, сваки пут га је сачекивао испред Председништва, а сада се већ редовно појављује на сваком протесту опозиције, као и конференцијама за медије на отвореном. Не треба много баратати можданим вијугама да би се схватило по чијем налогу то ради.

На страну то што овакве речи долазе од бенигног Симе Спасића, већи проблем чучи иза њега и он није нимало безазлен. Чије су ово речи, чије је ово размишљање и коме је пало на памет да поручи овакав наступ Спасића? Коме је пало на памет да за овакве ствари смисли овакву причу и да је лансира у етар? Коме год да је све ово пало на памет, озбиљно се доводи у питање – здрав разум. Здрав разум ово не може да смисли.