Прочитај ми чланак

Вучићев циркус на југу:Километарске колоне аутобуса,трубачи у хали и „Ацо, Србине“

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас на скупу "Србија сања и снове остварује" у Врању да "неће признати Косово и да је заклетву положио на Устав и на Мирослављево јеванђеље". Уочи Вучићевог доласка на уласку у Врање снимљене су дуге колоне аутобуса којима су пристизали грађани из Лесковца, Власотинца, Бојника и других општина југа Србије, а како јавља репортер Данаса, на овај скуп дошло је и на десетине аутобуса из општина Косовског поморавља.

„Знам на шта сам положио заклетву, на Устав Србије и на Мирослављево јеванђеље. Ја да будем онај који ће да им потписује независност Косова и Метохије нећу! Нема предаје, нећемо признати независност ни фактички, ни де јуре“, рекао је Вучић током обраћања у хали у Врању где је дочекан уз скандирање и уз музику трубача.

Foto:Screenshot/RTS

Говорећи о формирању Народног покрета за државу рекао је да је „страшно важно да се ујединимо и позовеми оне друге који до сада нису били ни у једној странци, а желе да сачувају нашу Србију”.

„Наша прва обавеза је да чувамо Србију, друга да чувамо националне интересе, и трећа да чувамо мир и стабилност. У Врању нам се родило 620 деце, а умрло преко 1.000 људи. За кога градимо путеве, обнављамо музеј“, каже Вучић.

„Врањанци су чувари наше територије“

На митингу у Врању, Вучић је обећао већа издвајања за Пчињски, Топлички и Јабланички округ кроз субвенције и улагања. То је пре више година обећао и у Куршумлији, нешто попут „косовског додатка“, али се то није догодило. Вучић је људе у Врању назвао „чуварима територије“. Додао је да је 623 деце рођено у Врању прошле године, док је умрло више од хиљаду.

Радници Јумка узвикивали су „Ацо, Србине“ и „Нема предаје“, а Вучић је гледајуци у њих рекао да му највеће придике држе људи који сарађују са „албанским мафијашима“, не прецизирајући на које људе мисли, преноси Н1.

Вучић је обећао и инвеститоре, веће плате као и велико повећање пензија.

Најавио је Центар изврсности од девет милиона евра за образовање младих, као и стадион и затворени стадион у Врању. Критиковао локалну власт у Бујановцу – помоћи ће држава и њима, каже, иако су „искључили Србе из власти“.

Километарске колоне на уласку у Врање

Уочи скупа на уласку у Врање снмљене су дуге колоне аутобуса.

Сама хала у Врању, која прима око 4.000 људи, попуњена је до последњег места. Како наводи репортер Н1 са лица места, они који нису могли да уђу добили су информацију да ће им се Александар Вучић обратити испред хале.

„Приђите ближе једни другима да би се председник уверио у подршку коју има“, саопштено је преко разгласа испред хале, где је више од хиљаду грађана.

Вучићева тура на југу: Врање, Бујановац, Трговиште, Босилеград

Након Врања, Вучић би требало да посети Бујановац, потом ће обићи нову ватрогасну станицу у Трговишту, након чега ће обићи завршне радове на реконструкцији објекта Предшколске установе „Дечија радост“ у Босилеграду.

Након тога обићи ће Власинско језеро и радове на изградњи колектора отпадних вода.

Ово је пшрав Вучићева тура по Србији. Како је најављено на седници Главног одбора СНС, до краја године ће обићи свих 25 округа.