Прочитај ми чланак

Вучићев циркус и пародија избора: И Новосадски сајам претворен у кол центар СНС

0

Новосадски сајам, слично као и Спортски центар Бањица у Београду, претворен у СНС кол центар

Након што су се на друштвеним мрежама појавили снимци на којима се види како претежно млади људи седе за столовима и телефонирају екипа нашег портала упутила се на лице места.

На лицу места затекли смо активисте и симпатизере СНС, а како смо успели да сазнамо у хали Сајма је неколико стотина људи. Новинарима није дозвољен приступ, а врата су закључана.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kreni-Promeni Novi Sad (@kreni.promeni.ns)


Испред задњег улаза (теретни улаз) Новосадског сајма налази се већа екипа новинара, али и представници коалиције Удружени за Нови Сад. Полиција је позвана пре пола сата, али још увек није изасла на терен. Према првим информацијама поново ће бити позвана.


На друштвеним мрежама појавили су се снимци из унутрашњости Новосадског сајма на којима се виде активисти како седе за столовима, као и спремни сендвичи.

И на Бањици кол центар
Раније током дана, откривено је да се у Спортском центру “Бањица” у Београду налази група грађана која се новинарима представила као чланови Српске напредне странке. Сумња се да се тај објекат користи као центар за координацију организовања изборних нерегуларности.

На питање новинара шта раде у СЦ Бањица и због чега су се окупили, казали су да су дошли да “ћаскају” након гласања. Жена која није желела да се представи рекла је да репортере није брига због чега су закупили салу СЦ “Бањица”.

Екипа Нова..рс затекла је на лицу места и активисте који седе за столовима у углу спортске хале. Ту је и фрижидер са освежењем, као и неколико пакета сендвича. Такође, у тренутку када је наша екипа стигла нма лицу места је била и полиција у цивилу која је вршила увиђај.

„Ово је приватна просторија СНС док траје наш закуп“
У сали је све време и директор ПИО фонда, Реља Огњеновић, који је рекао да је ту у име СНС, која, према његовим речима, има уговор о закупу сале за убичајен радни састанак. Огњановић у расправи са новинарима раније у току дана рекао да је СЦ Бањица „приватна просторија СНС док траје закуп“.

„Ово је наш радни састанак, ми смо закључили уговор са Спортским центром. Ово је регуларан радни састанак и кол центар. Шта вам ту није јасно“ рекао је он.

На питање због чега је радни састанак СНС ту, каже „зато што нам је овде прија“.

Међутим, није одговорио на више пута постављено питање зашто активисти СНС на састанку седе са бирачким списковима.

Огњановић је оптужио активисте „Крени-промени“ да су насилно ушли у СЦ. Затражио је и од новинара и од активиста „Крени промени“, као и посланика Зелено-левог фронта Ђорђа Павићевић да напусте салу.