Прочитај ми чланак

Вучић:Ако буде нових избора у Београду, биће одржани крајем маја или почетком јунa

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Минхену да ће, уколико буде нових локалних избора у Београду, они бити одржани крајем маја или почетком јуна.

Вучић, који учествује на безбедносној конференцији, је одговарајући на питања домаћих новинара рекао да ће се чекати до „првог, другог, трећег марта, када је крајњи рок за формирање градске скупштине“, а да ће, ако она до тада не буде формирана, бити расписани нови избори.

„У периоду од 18. априла, до не знам ког маја, или ће неко да изабре председника скупштине, или ће до краја маја и почетка јуна бити избори. То је питање закона а не било чије воље“, рекао је Вучић.

На питање да ли ће Српска напредна странка (СНС) на наредним изборима учествовати без коришћења његовог имена на изборној листи, како тражи опозиција, Вучић је рекао да је „у складу са законом да било која листа носи било које име“.

Он је казао, поводом оптужби коалиције „Србија против насиља“ да су у бирачки списак у Београду уписивани бирачи из других места у Србији али и из иностранства, само због гласања, на адресама на којима нико не живи, да „свако има увид у бирачки списак“.

Вучић је рекао да су представници опозиције „лагали“ да на неким адресама нико не живи а има уписаних у бирачки списак.

„Лагали су да у Клиничком центру не живе људи, а живе десетине и стотине“, казао је Вучић.

На питање да ли су му лидери европских земаља честитали победу на изборима одржаним 17. децембра прошле године, поводом којих је Европски парламент усвојио резолуцију за међународну истрагу о њиховом спровођењу, Вучић је одговорио да су му „честитали неки које није видео од раније“.

Говорећи о одлуци власти у Приштини о забрани платног промета са Србијом, Вучић је рекао да је чуо да је и Велика Британија „прилично оштро писмено упутила по том питању“.

„На крају, ми новац некако морамо да дамо. Новца имамо, само нам неко не да да га дамо нашим људима. Шта неко мисли да тиме дугорочно постиже, нисам сигуран“, казао је Вучић.