Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ жали због оптужница и плаши Србе „безбедносним проблемима“

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Бриселу да подношење оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија косовским Специјализованим већима на разматрање уноси безбедносни проблем за све Србе који живе на Косову.

„Ово уноси једну врсту безбедносног проблема за све Србе на Косову, а не искључује могућност изазивања проблема у две општине на југу Србије не би ли неко показао своју снагу и моћ“, рекао је он одговарајући на питање европског дописника Н1, након састанка са званичницима ЕУ.

Додао је да је за Србију најважније да остане уздржана те да се Београд није званично оглашавао откад је обавештен о постојању „и даље непотврђене оптужнице“.

„Тај специјални суд је формиран по косовским законима. То нас у старту ограничава у реакцијама ако смо паметни“, додао је председник Србије.

Вучић је у Бриселу изјавио и да верује да ће се до краја мандата нове владе, 2024. године, завршити приступни преговори Србије и ЕУ, што значи да би било реално, додаје он, да Србија постане чланица Уније до 2026. године.