Прочитај ми чланак

Вучић за СНС украо слоган Зорану Ђинђићу!

0

"Србија не сме да стане", реченица је Зорана Ђинђића, а то је био и назив трибине организоване поводом десет година од његовог убиства. То ће бити и слоган СНС на децембарским изборима, преносе прорежимски медији.

Како пише „Информер“, Српска напредна странка наступиће на предстојећим изборима 17. децембра са листом под називом „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, пише Време.

Слично наводе и „Вечерње новости“, додуше, уз малу задршку.

– С обзиром на то да је синтагму „Србија не сме да стане“ Вучевић изговорио више пута, може се закључити да ће се тако звати напредњачка листа, али свакако о одлуци о називу листе органи странке ће се изјаснити почетком следеће недеље – пише овај лист.

Под овим слоганом 2013. одржана је и трибина у знак сећања на Зорана Ђинђића.

Ова вест изазвала је бројне реакције на друштвеним мрежама.

Иначе, ово није први пут да Српска напредна странка узима туђе слогане, чак и од Хрвата. Тако је 2013. СНС била међу првим партијама које су обелоданиле под којим ће слоганом њени кандидати наступати у предизборној трци.

„Покренимо Србију“ био је њихов изборни мото, а тај предизборни слоган напредњака већ је виђен на хрватским изборима 2003. године када је Иво Санадер своју трку водио слоганом: „Покренимо Хрватску“.

ПРЕОКРЕТ: Родољубиве странке можда ипак на једној листи, воде се преговориhttps://t.co/wwKGc7n13s