Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЗА РУСКИ СПУТНИК Србија ће подићи споменик жртвама НАТО агресије

0

Премијер и будући председник Србије Александар Вучић потврдио је данас ексклузивно за Спутњик да држава намерава да подигне споменик свим жртвама НАТО бомбардовања 1999. године.

„Србија ће испунити своју обавезу према недужним жртвама агресије на нашу земљу. То је дуг који имамо према њима, али и показатељ нашег одговорног односа према будућности. Зло које нам се десило не сме никада да се понови“, рекао је Вучић за Спутњик.

Тако је будући председник републике крунисао и вишедневну медијску иницијативу Спутњика, да Србија до обележавања две деценије од злочиначке агресије на нашу земљу подигне у Београду споменик свим жртвама НАТО агресије.

Практично, потврдом премијера да држава намерава да испуни ту обавезу, завршена је и наша медијска мисија да укажемо јавности на дужност да Србија овековечи имена погинулих, киднапованих, и несталих током 78 дана бомбардовања СР Југославије.

Указали смо јавности да је такав споменик или спомен-комплекс потребан како бисмо очували културу сећања на невине жртве једног безумног времена у којем смо се нашли. Да је то нужно и због породица жртава, због колективног сећања на једно сулудо време и на велики злочин којем је била изложена наша земља. То је важно и због будућности.